enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Suruç’taki taban suyu’ konuşuldu

Büyükşehir Meclisi’nde ‘Suruç’taki taban suyu’ konuşuldu
11.10.2021 16:01
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, HDP Meclis üyeleri, Suruç’taki taban suyunun yükselmesinden dolayı vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayının ilk toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Toplantıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis üyeleri soru önergeleri arasında yer alan Suruç ilçesinde taban suyunun yükselmesinden dolayı yaşanan sorunları meclisin gündemine taşıdı.

“VERDİĞİMİZ İLK ÖNERGE DEĞİLDİR”

HDP Meclis Üyesi İsmail Kaplan, Suruç taban suyu yükselmesiyle ilgili meclise birçok soru önergesi verdiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

“Meclise Suruç ilçesiyle ilgili önerge sunmuştuk. Bu verdiğimiz ilk önerge değildir. 3 yıla yakındır sunuyoruz. Bu süre zarfında defalarca soru önergeleri sunmuştuk ama şimdiye kadar ne bir çözüm ne de gözle görülür bir çalışma görmedik. İlçede suyun yükselmesi insanların yaşamını tehdit ediyor. Sineklerin oluşması, sağlık sorunları ortaya çıkması gerçekten Suruç bir anlamda mağduriyet yaşıyor.”

İlçede taban suyu yükselmesiyle meclise verdikleri önergelere karşı çözüm bulamadıklarını dile getiren Kaplan, “102 bin nüfuslu bir ilçede yaşanan sorun için kaç defa önerge verdik ama bir çözüm bulamadık. 21’inci yüzyılda yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi o taban sularını santrifüj yöntemiyle dışarı aktarıyor. Buranın alt yapısını yapmak, kanalizasyonu yapmak gibi bir çalışma yapılmıyor”dedi.

“BİZ BU PROJEYİ KABUL ETMİYORUZ”

HDP Meclis Üyesi Sema Aişeoğlu ise yeşil koridor projesiyle ilgili meclise verdikleri soru önergesine karşı verilen yanıtla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aişeoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık birkaç ay önce biz meclise belediye önünde yapılan yeşil koridorla ilgili soru önergesi vermiştik. Israrımız, taleplerimiz üzerine bugün bize geri dönüş yapıldı. Önergede harcanan bütçeyi sormuştuk. Böyle bir koridor yapılırken bununla ilgili nasıl bir araştırma yapıldı? Koridorla ilgili 1 milyon TL harcandığı duyumları aldık. Aişeoğlu, soru önergesi ilgili verilen cevapta yeşil koridor projesi ilgili deniliyor ki Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları dahilinde yapılmıştır. Biz HDP olarak bu projeyi kabul etmiyoruz.”

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Ayhan’dan kararname sonrası ilk açıklama
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.