enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa Besi OSB’de kurulacak kırmızı et entegre ve işleme tesisinin hibe protokolü imzalandı

Şanlıurfa Besi OSB’de kurulacak kırmızı et entegre ve işleme tesisinin hibe protokolü imzalandı
11.10.2021 15:07
0
A+
A-

Şanlıurfa Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kırmızı et entegre ve işleme tesisinin yapımı için 11.4 milyon liralık hibe protokolü imzalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Vali Yardımcısı Metin Esen, TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim ile Fer Et Entegre ve İşleme Tesisi şirket yetkilisi Durak Çelik katıldı.

Vali Erin, besi OSB’nin şehrin en büyük zenginliği olan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasına yönelik en önemli projelerden biri olduğunu ve tarıma dayalı sanayinin yanında hayvancılığa yönelik sanayinin de gelişmesine önem verdiklerini ifade etti.

Turizm başta olmak üzere tüm sektörlere destek olarak, Şanlıurfa’yı geleceğe hazırlamak istediklerini belirten Erin, Besi OSB’nin ilk kırmızı et entegre ve işleme tesisi olan yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Her zaman yatırımcılarımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Cevheri ise Şanlıurfa Besi OSB’nin alanında ülkenin en büyüğü olacağını kaydederek, “Hayvanlar yetiştirildikten sonra ise kesimhaneye gitmesi çok önemli. Bu sektörde üreticilerin ürünlerinin değerlendirilmesi, pazarlanması ve geri dönüşünün sağlanması çok önemli. Bunun için ciddi bir finansman da gerekiyor. Yetiştiriciden hayvan satın alınacak ve işlenip satılacak. Ürünlerin bu şekilde değerlendirilmesi çok önemli, bu da hayvancılığın çok daha gelişmesini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Besi OSB’de kurulacak olan ve yatırım bedeli 28 milyon lira olan tesise, TKDK tarafından 11.4 milyon lira hibe sağlanacak.

Günlük 300 sığır, 500 koyun kesim ve işleme kapasitesine sahip olacak tesiste yatırım fizibilitesine göre asgari 100 kişi istihdam edecek. Kesimhane ve işleme tesisine entegre edilecek bir diğer tesis ile birlikte bölgeye yaklaşık 200 milyon lira yatırım yapılmış olacak.

HABERLER  TESK'ten 'esnafa özel elektrik tarifesi' talebi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.