enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3611
EURO
34,7583
ALTIN
2.439,02
BIST
10.014,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
28°C
Şanlıurfa
28°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Elektrik yardım ödemelerinin tarihi belli oldu

Elektrik yardım ödemelerinin tarihi belli oldu

Elektrik yardım ödemelerinin tarihi belli oldu
13.08.2023 15:17
0
A+
A-

Temmuz ayı boyunca farklı pek çok destek ödemesi ülke genelindeki hak sahiplerinin hesaplarına aktarılırken, temmuz ayında memur maaş zamlarının belli olmasının ardından zamlı destek ödemeleri netlik kazandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yaparken, zamlı destek ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor.

Temmuz ayı boyunca farklı pek çok destek ödemesi ülke genelindeki hak sahiplerinin hesaplarına aktarılırken, temmuz ayında memur maaş zamlarının belli olmasının ardından zamlı destek ödemeleri netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yaparken, zamlı destek ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Bu çerçevede evde bakım maaşının ilerleyen günlerde zamlı olarak hesaplara yatması beklenirken, farklı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar da hız kesmeden devam ediyor.

ELEKTİK YARDIMI AĞUSTOS 2023 ÖDEMELERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında toplumun farklı kesimlerine sağlanan pek çok destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yaparken, Aile Destek Programı ödemelerinde herhangi bir artış yaşanmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli ailelere için hayata geçirdiği Aile Destek Programı ödemeleri için bekleyiş devam ederken, ağustos ayı ödemesine dair Bakan Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 15 Ağustos tarihinde destek ödemelerinin hesaplara yatacağını belirten Bakan Göktaş, “Türkiye Aile Destek Programı’nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler Ağustos ayının 15’inde hesaplara aktarılmaya başlanacak” ifadelerine yer verdi. 15 Ağustos tarihinde Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatması beklenirken, söz konusu destek programı bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteği de verilecek.

HABERLER  Serbest piyasada döviz fiyatları

ELEKTRİK DESTEĞİ NE KADAR KAÇ TL?

Aile Destek Programı ödemelerine temmuz ayında zam yapılmazken, söz konusu destek programı bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteğinde ve çocuk bileşini desteğinde de artış yaşanmadı. Bu kapsamda, elektrik yardımı ilke hak sahiplerine 110 TL ile 221 TL arasında değişen tutarlarda ödeme yapılacak. Aile Destek Programı ile ise hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile bin 250 TL aralığında sosyal yardım sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.