enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4398
EURO
34,7333
ALTIN
2.440,94
BIST
9.926,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Çok Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Yağmurlu
22°C

Urfa’da diyaliz hastasından hastanede ihmal iddiası

Urfa’da diyaliz hastasından hastanede ihmal iddiası
18.10.2021 15:34
0
A+
A-

Şanlıurfa’da nefessiz kalarak hastaneye kaldırılan diyaliz hastası Mehmet Usanmaz, nöbetçi doktorla hemşirenin ihmalinden dolayı ölümden döndüğünü ileri sürdü. Kaldırıldığı hastanenin acil diyaliz ünitesi olmamasından yakınan Usanmaz, yetkililere seslendi

Şanlıurfa’da acil diyalize alınması gereken böbrek hastası Mehmet Usanmaz (51), nöbetçi doktorla hemşirenin ihmal karlığından dolayı ölümden döndüğünü iddia etti. Usanmaz, 8 Ekim gecesi akciğerine sıvı birikmesinden dolayı boğulma derecesine gelecek şekilde rahatsızlandı. Usanmaz, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tetkikleri yapılan Usanmaz, hastanede acil diyaliz ünitesinin olmaması nedeniyle hastanenin Haliliye Ek Binasına sevk edildi.

İddiaya göre, burada da nöbetçi hemşirenin gelmemesinden dolayı diyalize alınmayan Usanmaz, acı içinde nefes alamadan geçirdiği geceyi anlattı.

Usanmaz, binlerce diyaliz hastasının bulunduğu Şanlıurfa’da kaldırıldığı hastanenin acil diyaliz ünitesinin bulunmamasından şikayet ederek, yetkililere çağrı yaparak soruna çözüm bulunmasını istedi.

“NÖBETÇİ HEMŞİRE BİR SAATTE YETİŞEMİYORSA…”

Haftada 3 gün diyalize girmesi gereken bir böbrek hastası olduğunu belirten Usanmaz, 8 Ekim gecesi diyaliz hastalarında sürekli gelişen akciğerde sıvı birikmesinden dolayı nefes darlığı çektiğini söyledi. Usanmaz, evden ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirterek, “Doktor bana müdahale etti ve tahlilleri yaptı. Ben diyaliz hastası olduğumu söyleyince tetkiklerde de o yönde değerler yüksek olunca diyaliz yapmaya karar verdiler. Fakat acilde acil diyaliz ünitesi olmadığı için beni ambulansla ek binaya sevk ettiler. Orası da ilginç hastanenin içindeki ambulans yarım saatte geldi. Ek binanın acilinde tam yarım saat nefes alamadan öksürerek buz gibi odada bekledim. Nöbetçi doktorun odasına gittim. Bana hemşireyi çağırdıklarını, onu beklediklerini söyledi. Bende ona ‘Hocam sizi bir saat önce aradılar. Nöbetçi hemşire hastaya bir saatte yetişemiyorsa hasta boğulursa ne yapacaksınız?’ diye sordum. O da bana nöbetçi hemşireyi evden çağırdıklarını ve geleceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

HABERLER  Türkiye'de 26 bin 822 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 122 kişi hayatını kaybetti

“BU DURUM BİZİ ÖLÜME GÖTÜREBİLİR”

Koridorda nefes alamadan bir 20 dakika daha beklediğini söyleyen Usanmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doktor elinde dosya ile gelip ‘Beyefendi bir tahliliniz var. Sonucunu bekliyoruz’ dedi. Bende ona ‘Çocuk mu kandırıyorsunuz. Bütün tahlillerim ana binada yapıldı. Oradaki doktor da diyaliz için gerekli kararı verdi. Beni bu yüzden buraya getirdiler’ dedim. Bunun üzerine sinirlendim. Doktora sizi Sağlık Bakanlığına şikayet edeceğim deyip hastaneden ayrıldım. Sabah 5’te de hiç uyumadan diyalize girdiğim hastaneye gittim. Orada beni diyalize soktular. Bu, bizim gibi diyaliz hastalarında olağan bir durumdur. Sıvı birikmesi olması, o sıvının akciğeri kaplaması olağandır. Bu durum bizi boğularak ölüme dahi götürebilir. Urfa’da anında müdahale edecek bir birim yok mu?”

Usanmaz’ın iddialarını sorduğumuz hastane yönetimi ise Usanmaz’ın kendi diyaliz hastaları olmadığını belirterek, bazı tahlilleri yapmadan hastayı diyalize alamadıklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.