enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Urfa’ya has zahter bin derde deva

Urfa’ya has zahter bin derde deva

Urfa’ya has zahter bin derde deva
19.10.2021 17:13
0
A+
A-

Mevsimsel geçişle birlikte grip ve soğuk algınlığı halk arasında yaygın şekilde görülürken, Urfalı aktarlar bölgede yetişen zahterin bu tür hastalıkların ilacı olduğu belirtiyor. 

Şanlıurfalı aktarlar, mevsimsel geçişle birlikte halk arasında yoğun şekilde görülen grip ve soğuk algınlığına karşı bölgede yetişen zahteri öneriyor. Kış aylarının favorisi olarak zahteri gösteren aktarlar, bitkinin tam bir şifa kaynağı olduğunu söylüyor.

Şanlıurfa’da son günlerde hava sıcaklığındaki düşüş ve yükselmelerle soğuk algınlığı şikayetleri arttı. Bu nedenle gribe karşı doğal yöntemlerle korunmak isteyenlerin ilk adresi aktalar oldu.

Tarihi çarşılar bölgesindeki aktarlarda haliyle yoğunluk da arttı. En çok tercih edilen bitkiyse Urfa bölgesinde yetişen zahter oldu.

Aktar pazarında uzun yıllardır şifalı bitkiler satan Mehmet Dişioğlu, üşütme, soğuk algınlığı, zatürre gibi hastalıklara karşı vatandaşlara zahteri önerdiklerini söyledi.

Dişioğlu, enfeksiyon, soğuk algınlığı için karışık bitki çaylarının yanı sıra ekstra olarak bölgede yetişen zahteri önerdiklerini kaydetti. Zahterin soğuk algınlığının yanında mide ağrılarına da iyi geldiğini belirten Dişioğlu, ‘’Zahter, kış aylarının vazgeçilmezi, bütün hastalıkların dermanıdır’’ ifadelerini kullandı.

KİLOSU 50 LİRA

Karacadağ bölgelerinde susuz yerlerde yetişen zahterin tadının farklı olduğunu söylen Mehmet Dişioğlu, zahterin kilosunun 50 lira olduğunu belirtti.

Dişioğlu, vatandaşların yoğun talep gösterdiği zahterin kış aylarının favorisi olduğunu söyledi.

‘’KORONAYA YAKALANANLARA BİREBİR’’

Aktarlar çarşısında iş yeri bulunan Halepli Mehmet de zahterin mikrop kırıcı özelliğine dikkati çekti. Zahterin çay halinde günde bir kez muhakkak içilmesi gerektiğini ifade eden Halepli Mehmet, ‘‘gribe yakalansanız da hafif atlatırsınız’’ dedi.

Tansiyon hastalarının zahteri dikkatli kullanması gerektiğini belirten Halepli Mehmet, zahter çayının içine limon sıkarak tüketilebileceği bilgisini verdi.

HABERLER  Şanlıurfa Valisi Erin: Yeter ki Urfalım istesin

Halepli Mehmet, grip, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gibi hastalıklara karşı zahterin her gün muhakkak tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.