enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Şanlıurfa’da trafik sorunu masaya yatırıldı

Şanlıurfa’da trafik sorunu masaya yatırıldı

Şanlıurfa’da trafik sorunu masaya yatırıldı
17.10.2023 19:11
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yaşanan trafik sorunu, kentin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, trafik sorununun çözümü için ortak akılla hareket edilmesi kararı alındı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Şanlıurfa’daki mevcut trafik durumu masaya yatırıldı. Trafik ve bölge trafik şube müdürlüğü yetkilileri tarafından Vali Şıldak’a sunum yapıldı.

Sunuma göre, Şanlıurfa’da trafik sorununun başlıca nedenleri arasında, bilinçsiz sürücülerin araçlarını işlek cadde ve sokaklarda çift sıra park etmesi, trafik kurallarına riayet edilmemesi, yolların yetersizliği ve ulaşım sisteminin etkin olmaması yer alıyor.

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, trafik sorununun çözümü için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Trafik düzeni, insanların hayatını doğrudan etkileyen bir faktör. Bu konuda Şanlıurfa’mızdaki trafik sorununu çözmek için ortak akılla hareket edip çözüm üretmeye çalışacağız” dedi.

Vali Şıldak, ilerleyen günlerde paydaş kurumların da katılımıyla yeniden toplanarak Şanlıurfa trafiği ile ilgili tespiti yapılan sorunlara kalıcı, kesin çözümler aranacağını kaydetti.

Toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Erinç Demir, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Eyyübiye Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Karaköprü Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ile ilgili emniyet müdürü yardımcıları, merkez ilçe emniyet müdürleri ile trafik ve bölge trafik şube müdürleri katıldı.

Trafik sorununun çözümü için neler yapılabilir?

Şanlıurfa’da trafik sorununun çözümü için aşağıdaki adımlar atılabilir:

  • Bilinçsiz sürücülerin trafik kurallarına riayet etmesi için eğitim ve denetim faaliyetlerinin artırılması
  • Yolların yetersizliğinin giderilmesi için yeni yol yapım ve genişletme çalışmalarının hızlandırılması
  • Ulaşım sisteminin etkinleştirilmesi için toplu taşıma sisteminin geliştirilmesi
  • Trafik sorununun çözümü için paydaş kurumların birlikte hareket etmesi
HABERLER  Şanlıurfalı Gençler Sabah Namazında Buluştu

Bu adımların atılmasıyla Şanlıurfa’da trafik sorununun önemli ölçüde çözülebileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.