enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa’da Ay Işığım Derneği’nden gönüllere dokunan destek

Şanlıurfa’da Ay Işığım Derneği’nden gönüllere dokunan destek

Şanlıurfa’da Ay Işığım Derneği’nden gönüllere dokunan destek
04.04.2022 14:58
0
A+
A-

Şanlıurfa’da uzun yıllardan bu yana yetim ve öksüz ailelere yardım elini uzatan Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneği, hayırseverlerin desteğiyle Ramazan Bayramı öncesinde muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yürütüyor.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da kurulan Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneği, Ramazan Bayramı öncesinde çocuklar için yardımlarına devam ediyor. Hayırsever vatandaşların bağışları ile yardımlarda bulunan dernek, gıda, giyim, ev eşyası, ev, okul malzemesi ve burs gibi birçok farklı alanda yetim ve öksüz ailelere el uzatmayı sürdürüyor.

Yapılan yardımlar, derneğin faaliyetleri ve bağışlar konusunda bilgiler veren Ay Işığım Yetim ve Öksüz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nail Çiftçi, şunları anlattı:

“Elhamdülillah Ramazanın 3. günündeyiz yetimlerimizi giydirmeye başladık. ‘Şehrin Yüzü Yetimle Gülsün’ sloganımızla bir çocuk giydirme bedeli 200 TL çocuklarımız buraya geliyor. Kendileri özel mağazaya gitmişler gibi pantolonunu ayakkabısını tişörtünü gömleğini kendileri beğenerek burada bizim gönüllü ablalarımızla beraber giyinerek düzenli bir şekilde alıyor. Ay Işığım Derneği 2006 yılından beri bu hizmeti giyim ve gıda hizmetine devam ediyor.

Şanlıurfa’da binlerce ailemizin ihtiyacını karşılıyoruz. Ay ışığım Derneği Ramazan ayı derneği değil yıl 12 ay faaliyet gösteren bir dernektir. Giyiminden gıdasına ev almasından ev şenlendirmesine, çeyizinden eğitim harçlığı ve adak kurbanlarına kadar tamamı ile yetimin ne ihtiyacı varsa Ay Işığımın kapısından ihtiyaçlarını temin edebiliyorlar hayır sahibi bağışçılarımızın destekleriyle.

Biz hayır sahiplerimize şöyle diyoruz, mutlaka görmeyenler gelip burada bu lezzeti, bu hazzı tatsınlar çünkü gerçekten maneviyat dolu bir yer. 2006’dan beri Şanlıurfa’nın yerel derneği ve bu bağlamda hayır sahiplerin destekleriyle ayakta duruyor.

1500 kayıtlı ailemiz var burada her gün gelip gıdalarını ihtiyaçlarını temin ediyorlar. Çocuklarımız mutlu bir şekilde gördüğünüz gibi giyimlerini beğenerek, seçerek alıyorlar. Rencide olmadan alışverişlerini marketimizde düzgün bir şekilde yapıyorlar.

HABERLER  Viranşehir’de çölyak hastalarına gıda desteği

Bir çocuk giydirmemiz 200 lira, bir ailenin bir aylık gıdası 350 lira çocuklarımıza kumanya veriyoruz. Bir çocuk paketimizde 100 lira olarak belirledik. İnşallah bayrama kadar burası açık olacak giyim mağazamız bütün çocuklarımız gelip buradan düzenli bir şekilde giyinecekler ve bütün hayır sahipleri dostlarımızı da buraya bu mağazaya bekliyoruz inşallah.

Bütün çocuklara yetecek giyim var mıdır? Hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var mıdır?

Şimdi hayır sahiplerimizi biz buraya davet ediyoruz. Ay Işığım Derneği listesindeki bütün çocukları giydirme kararıyla sloganı ile başlıyor ve bunu da hayır sahiplerinden gelecek bağışlarla inşallah finansmanı karşılayacağız.

Burada bütün çocuklarımızı bayrama kadar giydirme hedefi ile inşallah elbiselerini yenileyeceğiz inşallah. Sabah 09.00 ile akşam 17.00 arası ve iftardan sonra da yönetim kurulundaki arkadaşlarımız burada olacaklar. Yine bağış yapmak isteyen burayı gezmek isteyen tüm dostlarımızı Ay Işığım Derneğine bekliyoruz.”

12 AY BOYUNCA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Yılın 12 ayı yetimlere hizmet veren giyim mağazasında ayakkabıdan tişörte, elbiseden, gömleğe, kot pantolondan, oyuncağa kadar çocukların seveceği birçok ürünü yetimlere verdiklerini ifade eden Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“12 ay boyunca muhtaç yetim ailelere birçok yardım yapıyoruz. Bugün yine yetimlere bayramlık dağıtmanın sevincini yaşıyoruz. Hayırseverlerin desteğiyle yetimlerimizin sevincine ortak oluyoruz. Bu gün saat 09.00 itibariyle yetimlerimiz bu mağazadan bayramlıklarını alacaklar inşallah.

Yılın 12 ayı yetimlere hizmet veren giyim mağazasında ayakkabıdan tişörte, elbiseden, gömleğe, kot pantolondan, oyuncağa kadar çocukların seveceği birçok ürünü yetimlere veriyoruz. Yetimler bu mağazaya geliyor kendi bedenlerine ve zevklerine uygun kıyafetleri seçerek bayramlıklarını alabiliyorlar. Ramazanın 3. gününden itibaren binlerce muhtaç yetim çocuğa hayırseverlerin desteğiyle bayramlık dağıtacağız. Ayrıca derneğimizin marketinde muhtaç yetimlere sütten peynire, temizlik ürünlerinden şampuana, yağdan, kuru bakliyata kadar birçok ürün veriyoruz. Muhtaç yetimler, önceliklerine göre seçip beğenerek parasız bir şekilde alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bir müşteri gibi fakat para ödemeden alışveriş yapabiliyorlar.

HABERLER  Güneydoğu Anadolu sıcaklarla kavruluyor

Yetimler için çalışıyoruz yetimlere sevildiğini, kendisine kıymet verdiğimizi hissettirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla içinde yetimlerin mutlu olacağı gofret, bisküvi, meyve suyu ve sürpriz yumurta gibi birçok ürünün olduğu çocuk kumanyaları hazırlıyoruz ve yetimlere dağıtıyoruz.

Yaptığımız tüm yardımları bize inanan, güvenen ve emanetlerini bize gönül rahatlığıyla teslim eden siz hayırseverlerin desteğiyle yapıyoruz. Bizleri bekleyen yüzlerce yetim çocuk var. Bu yetimlere daha çok yardım ulaştırabilmemiz için siz hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var.”

YARDIM BİLGİLERİ

Bir ailenin aylık gıda bedeli 350 TL

Bir yetimin giyim bedeli 200 TL

Bir yetimin kumanyası 100 TL

Bağışlarınızı bizzat derneğimizi ziyaret ederek veya www.ayisigim.org web sitemizden yapabilirsiniz.

İletişim :0414 315 64 24

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.