enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5687
EURO
34,9734
ALTIN
2.424,93
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfalı profesör CHP’nin cumhurbaşkanı adayı mı?

Şanlıurfalı profesör CHP’nin cumhurbaşkanı adayı mı?

Şanlıurfalı profesör CHP’nin cumhurbaşkanı adayı mı?
27.10.2021 09:51
0
A+
A-

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı gündemdeki yerini korurken, “Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayını buldu” diyen ekonomi yorumcusu Emin Çapa’nın işaret ettiği ismin Urfalı olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş olduğu iddia edildi.

Bir televizyon kanalında ekonomi yorumculuğu yapan Emin Çapa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayını bulduğunu iddia etmişti. “Seçmen beğenir mi? Ben ciddi bir şok yaşadım, henüz emin değilim” diyen Emin Çapa, “Partilerle ilişkisi yok, adı kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan biri” ifadelerini kullanmıştı.

Çapa’nın bu açıklamasından sonra cumhurbaşkanı adaylığı için İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Ankara Büyükşehir Belediyer Başkanı Mansur Yavaş’ın geri planda kaldığı iddia edildi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI URFALI PROFESÖR MÜ?

Çapa’nın söz konusu adayın “Partilerle ilişkisi yok” çıkışı kulislerde konuşulmaya başlandı. Ankara’da söz konusu olası aday için Kılıçdaroğlu’nun aklındaki ismin Urfalı olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş olduğu konuşulmaya başlandı.

EKONOMİ ALANINDA UZMAN

Ekonomi konusunda uzmanlığı ve partili olmayışı nedeniyle aday profiline Demirtaş isminin uyduğu düşünülürken, Çapa’nın “Adı kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan biri” diye tarif etmiş olması ise soru işareti yaratıyor. Demirtaş, bir dönem televizyon programlarında ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla adını duyurmuştu. Sosyal medya platformlarından paylaştığı videoları çok fazla etkileşim alan Demirtaş’ın kripto paralarla ilgili analizleri de birçokları tarafından referans alınmıştı.

BABA TARAFINDAN URFALI

Ankara’da doğan Özgür Demirtaş’ın babası Urfa’lı. İlkokul eğitimini Manisa’nin Salihli ilçesinde tamamlayan Demirtaş, ortaokul ve lise eğitiminiyse İzmir’de bitirdi. Üniversite yerleştirme sınavında Türkiye’de ilk 50 öğrenci arasında yer aldı. ABD’de doktora yapan Demirtaş, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı.

HABERLER  Gelecek Partisine Şanlıurfa büyük Teveccüh!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.