enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Urfa’da omurga eğriliğine ameliyatsız tedavi mümkün!

Urfa’da omurga eğriliğine ameliyatsız tedavi mümkün!

Urfa’da omurga eğriliğine ameliyatsız tedavi mümkün!
28.10.2021 14:24
0
A+
A-

Fizyoterapist Tuğba Karakuş, bir omurga eğriliği hastalığı olan skolyozun erken teşhisi sonrası ameliyata gerek kalmadan uygulanan Schroth tedavi yöntemini Şanlıurfa’ya getirdi.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar ben Tuğba Karakuş. Adıyamanlıyım. Şanlıurfa’da yaşıyorum son birkaç yıldır. Sanırım Urfa’yı sevdim . Okan Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldum. Üniversite hayatım boyunca okuduğum bölümü bir tık daha nasıl ileri götürebilirim diye sürekli eğitim programlarına katılarak kendimi geliştirdim. Özellikle Avrupa’da skolyoz hastalığında yaygın olan Schroth tedavi yöntemini bende Şanlıurfa’da uyguluyorum.


Kliniğinizde hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Kliniğimizde genel olarak fizik tedavi, skolyoz egzersizlerinde spesifik gelişmiş olan schroth tedavi yöntemi gibi hizmetlerin yanında manuel terapi ve reformer seanslarımız var. Danışanlarımızın durumuna göre klinik pilates egzersizleri yapıyoruz. Danışanlarımızın ve hastalarımızın saatlerine göre hafta içi yanı sıra hafta sonu cumartesi günleride seans açabiliyoruz.


Genel olarak Skolyoz Nedir? Tedavisi var mı?

SKOLYOZ (OMURGA EĞRİLİĞİ): Sık görülen fakat bilinmeyen ve fark edilemeyen omurganın 3 boyutlu şekil bozukluğudur. Omurlar sağa ve sola kayarken aynı zamanda kendi ekseni etrafında da dönmektedir. Küçük yaşlarda başlayan omurga eğriliği sıklıkla ilerleyicidir. Büyüme ve ergenlik döneminde çocukların gelişimi ile birlikte hızla artar. Aileler tarafından pek bilinmediği için gözden kaçırıla bilinen bir durumdur. Skolyoz karşımıza en çok nedeni belli olmayan (idiopatik) şeklinde çıkar. Genetik yatkınlık olabilir. Aile öyküsünde olabilmektedir. Kız çocuklarında erkeklere oranla daha fazla görülmektedir. Ailelerin Skolyoz hakkında bilinçli olmaları eğriliği fark etmeleri erken teşhis de çok önemlidir. Okul çağı çocuklarında yapılan sağlık taramalarında omurga Skolyoz yönünden değerlendirilmelidir. Büyüme çağındaki çocuğunuzun omurgası mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmelidir. Erken saptanırsa ameliyata gerek kalmadan Schroth metodu, bireysel egzersiz ve korse uygulaması ile düzeltilebilir.

HABERLER  Şanlıurfa'da Vakalar artınca vatandaşlar aşıya koştu

Fizik tedavide en etkili tedavi yöntemi var mı, varsa bu nedir?

Evet var. Bu aslında günlük egzersizlerdir.


Schroth daha çok kimler için bir tedavi yöntemidir?

Geleneksel fizik tedavi yaparken her zaman 2 boyut olarak düşünür ona uygun egzersizler veririz. Oysa SCHROTH METODU bir yöntem olmakla beraber skolyozda en etkili yöntemidir. Skolyozda fizik tedavide uygulanan geleneksel yaklaşım kaslarımızı güçlendirmeye yöneliktir ve simetrik olarak güçlendirir. Skolyoz asimetrik bir olgudur. Bu yüzdendir ki geleneksel fizik tedavi hastalığı tedavi etmekte yetersiz kalır.

Schroth yönteminde omurga eğriliği asimetrik olarak ele alınır ve kas grupları buna göre çalışır. Schroth yönteminde nefes egzersizleri ve asimetrik yaklaşım geleneksel fizik tedaviye göre daha etkilidir. Skolyozunuz varsa doğru şekilde tedavi olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Şanlıurfa dışından gelen hasta veya danışanlarınız var mı?

Şanlıurfa’da tek sertifikalı schroth tedavisi yapan kliniğiz. Bu tedavi yönteminin etkili sonuç verdiğini bilen veya araştıranlar bizimle irtibata geçiyorlar. Şuan için 3-4 hastamız il dışından buraya gelip tedavi oluyorlar.


Erken tedavi için tavsiyeleriniz nelerdir? Hastalara önerileriniz var mı?

Ailelere tavsiyemiz çocuklarını dikkatlice incelemeleri, postürülerinde herhangi bir farklılık veya değişikliği fark ettikleri  durumda hemen uzman bir hekime başvursunlar. Ve herhangi bir problem varsa hemen tedaviye başlamalarını isteriz.

Özellikle kamu ve özel sektör çalışanlara ise mesailerinde yaşadığı ağrılardan kurtulmaları pilates ve günlük egzersizlere başlamalarını tavsiye ederiz.


Herkese teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.