enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6005
EURO
34,8189
ALTIN
2.493,24
BIST
9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Güneydoğu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Güneydoğu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Güneydoğu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
29.10.2021 11:34
0
A+
A-

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Gaziantep İstasyon Caddesi’nde düzenlenen törende, Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Vali Gül, tüm şehitler ve ebediyete irtihal eden gazilere Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilere sağlık ve sıhhat diledi.

Bu devleti, alnına kına yakarak çocuğunu cepheye gönderen anaların kurduğunu anlatan Gül, “Bu nedenledir ki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, fedakarlığın, kardeşliğin, birliğin, aynı yola baş koymanın bayramıdır ve bu nedenledir ki, bu bayram, bu devlet var olduğu sürece birlik ve beraberlik ruhuyla kutlanmaya devam edecektir.” dedi.

Bugün de ülkesinin ve milletinin geleceği, ezanı, bayrağı, kutsalları söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümeye hazır 83 milyon vatandaşın olduğunu aktaran Gül, şunları kaydetti:

“Milletimiz bu konudaki kararlılığını istiklaline ve istikbaline el uzatılan her durumda göstermiştir. Terör örgütleri arkalarındaki devasa desteğe rağmen ülkemizde başarıya ulaşamıyorsa, milletimizin işte bu dirayetli ve kararlı duruşu sayesindedir. Son yıllarda Suriye’de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı harekatları da bu mücadelenin birer parçasıdır.”

Konuşmanın ardından çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri okumasının ardından halk oyunu gösterisi sergilendi.

Program, resmi geçit töreni ile son buldu.

– Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında düzenlenen törende Vali Ömer Faruk Coşkun, makamında tebrikleri kabul etti.

Buradaki törene, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ve Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak ve protokol üyeleri katıldı.

HABERLER  Ekinci’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanlıurfa programına davet

Trabzon Bulvarı’nda devam etmesi planlanan program, hava şartları nedeniyle 15.00’e ertelendi.

– Malatya

Malatya’daki tören Vali Aydın Baruş’un makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Daha sonra 15 Temmuz Millet Meydanı’nda devam eden programda, Vali Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Baruş, Kurtuluş Savaşı döneminde destansı bir mücadelenin verildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“29 Ekim 1923, bin yıldır vatan bildiği topraklardan atılarak tarihten silinmek istenen bir milletin her türlü yokluk ve imkansızlık içerisinde verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde kesin zaferini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür. 29 Ekim 1923, geri kalmış gördüğü toplumları boyunduruk altına alarak yönetme imtiyazını kendisinde gören sömürgeci güçlere karşı, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan büyük bir milletin verdiği tarihi bir cevaptır. 29 Ekim 1923, tarihi boyunca insanlığa adalet dağıtan, büyük medeniyetler kuran bir milletin, küllerinden yeniden doğarak yeni bir medeniyet hareketi başlattığı tarihtir. 29 Ekim 1923, Atatürk’ün; ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.’ sözünde ifadesini bulan milli iradeye dayalı bir yönetim biçimine kavuştuğumuz tarihtir.”

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, geçit töreni düzenlendi.

Törene, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, milletvekilleri, protokol üyeleri katıldı.

– Adıyaman

Adıyaman’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kentte Kovid-19 tedbirleri kapsamında Valilik makamında tebrikat töreni düzenlendi.

Vali Mahmut Çuhadar, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Kutlamalar Hasan Taşar İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

-Şanlıurfa

Şanlıurfa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik makamında düzenlenen tebrikat töreninde Vali Abdullah Erin, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tebrikleri kabul etti.

HABERLER  Bakanlıktan Şanlıurfa'da öldürülen Filistinli Amara D'ye ilişkin açıklama:

Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin günün anlam ve öneminin anlatıldığı şiirleri okunmasının ardından öğrenciler halk oyunu gösterileri sergiledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcuların gösterisinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibi, yöresel türküleri seslendirdi.

– Kilis

Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Salih Aru ve Belediye Başkanı Servet Ramazan, Valilikte tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Soytürk, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği, vazgeçilmez bir ulusal değer olan Cumhuriyet’in 98’inci yıldönümünü coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

İstiklal Harb’ini zaferle taçlandıran, Cumhuriyet’e hayat veren ruhun 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğunu aktaran Soytürk, 15 Temmuz ihaneti karşısında milletin gösterdiği şanlı direnişin bu ruhun en önemli timsali olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Öğretmenlerin katılımıyla oluşturulan grubun konserinin ardından tören, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.