enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Deva Partisi Birecik’te Susuzluk sorunuyla gündem olan köyde incelemelerde bulundu

Deva Partisi Birecik’te Susuzluk sorunuyla gündem olan köyde incelemelerde bulundu

Deva Partisi Birecik’te Susuzluk sorunuyla gündem olan köyde incelemelerde bulundu
01.11.2021 18:17
0
A+
A-

Deva Partisi Ş.Urfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz sosyal medyada bir gencin susuz olduklarına dair yardım talep eden mesajına kayıtsız kalmayarak yönetimdeki arkadaşlarıyla beraber Birecik İlçesine bağlı Divriği Köyüne ziyarette bulundu.

Köy ahalisinin su sorununu dinledi ve konuya ilişkin köy muhtarı Halil Altunbıçak ile beraber açıklamalarda bulundu.Köy muhtarı Altunbıçak sorunlarına duyarsız kalmayan Deva Partisi Ş.Urfa İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Biz sadece en insani ve en doğal ihtiyaç olan içmek için su istiyoruz başka hiç bir şey istemiyoruz, çok şey mi istiyoruz?” dedi.

Deva İl Başkanı Av.Ahmet Tüysüz de açıklamasında “Sanırım girizgahı kısa bir tarih bilgisi ile yapmak gerekiyor. Hem ders hem ibret alınması gereken bu hikayede. İnsanlık tarihi boyunca medeniyetler hep suların olduğu yörede kümelenmiş ve savaşların büyük çoğunluğu da su savaşları nedeniyle tezahür etmiştir. Bunun bir anlamı vardır suyun olduğu yerde hayatlar vücut bulmuş suyun olmadığı yerde ot bile yeşermemiştir. Görselini paylaştığımız bir mesaj üzerine 90 km ötedeki Ş.Urfa Birecik Divriği Köyüne 29 ekim sabahı bir bayram günü hiç üşenmeden arkadaşlarımızla yola koyulduk, Ramazan kardeşimizin köyüne geldik.215 haneli 950 nüfuslu köy sussuz. Bu köyle beraber Kömağıl Köyü de 150 haneli 600 nüfuslu ve Yaylacık Köyü 300 haneli 1500 nüfuslu köyler de aynı kaderi yaşıyor içme suyu yok. Fırat Nehrinin dibinde hem insanlar hem diğer canlılar sussuz. Eşeklerle, paslı tankerlerle su ihtiyacını karşılamaya çalışıyorlar. Kiminin ne traktörü ne tankeri var. Daha önce ücretsiz bir şekilde belediye tarafından tankerle getirilen su tanker başına 80₺ ile fiyatlandırılmış bunun için de sıra beklemek gerekiyor. Gelen suyun depolanacak yeri de yok. Getirmek de mesele depolamak da. Üstelik bu su içilebilir bir su da değil. Ya pandemi şartları, ya yazın 55 dereceyi bulan sıcaklıkta tarlada çalışmak zorunda kalan insanların duş ihtiyacı? Bir köy sakininin şu cümlesinden daha çarpıcı ne olabilir. “Belediye başkanı 10.000’nin üzerindeki kendi fıstıklarına su veriyor ama biz su içmek için dahi bulamıyoruz”

HABERLER  Gelecek Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Dr. Yeşil'den Kandil Mesajı

Yağdır Mevlam Su Demekten Başka Çare Bırakmamış Olanlara ACİL DERHAL HEMEN ŞİMDİ ERTELENMEDEN HİÇ BİR BAHANENİN ARKASINA SIĞINMADAN  DEVLETİN ELİNİZDE OLAN TÜM OLANAKLARI SEFERBER EDİLMEK SURETİYLE VİCDANİ BİR ÇAĞRIDA BULUNMAK İSTİYORUZ.

Su medeniyettir en elzem ihtiyaçtır suyun olmadığı yerde diğer tüm hizmetler kusursuz ve eksiksiz yerine getirilmiş olsa bile bunların hiç bir kiymeti harbiyesi yoktur. Ya bu sorunu çözün ya da o makamları işgal etmeyin. Sussuz kalan her canlının vebali sizin boynunuzda, abdest alamayan her insanın günahından tövbe ile kurtulamazsınız!

Öte yandan aynı köyde susuzluk nedeniyle bazı hayvanların da telef olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.