enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
ALTIN
2.325,57
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Vekil Şenyaşar: Adalet mücadelemizi Ankara’da sürüdüreceğim

Vekil Şenyaşar: Adalet mücadelemizi Ankara’da sürüdüreceğim

Vekil Şenyaşar: Adalet mücadelemizi Ankara’da sürüdüreceğim
31.05.2023 19:25
0
A+
A-

Şenyaşar ailesi Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde tuttuğu Adalet Nöbeti’nin 800’üncü günü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamayı aile adına Yeşil Sol Parti‘den Urfa milletvekili seçilen Ferit Şenyaşar yaptı. Vekil Şenyaşar, “Ben adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğim. Anne haftanın üç günü yine adliyenin önüne gelecek” dedi.

Şenyaşar ailesinin Şanlıurfa Adalet Sarayı önünde tuttuğu Adalet Nöbeti, 800’üncü gününe girdi. Bunun için anne Emine Şenyaşar ile Yeşil Sol Parti’den Urfa milletvekili seçilen oğul Ferit Şenyaşar, Adalet Sarayı önünde bir basın açıklamasında bulundu.

ŞENYAŞAR: MÜCADELEMİZ OLMASAYDI KATLİAM FAİLİ MEÇHUL DİYE KAPANACAKTI

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar tarafından yapılan açıklamada, hastanede yaşanan olayın güvenlik kameraları önünde meydana geldiği ve bu görüntülerin hala savcılığa teslim edilmediği savunuldu. Sürdürdükleri adalet mücadelesi sayesinde Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan katliam olayının faili meçhul kalmadığını ve AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız hakkında kamu davasının açılması gerektiğini ileri süren Vekil Şenyaşar şunları söyledi:

“Biz adalet mücadelemizi adalet gelene kadar sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz olmasaydı, devlet Hasatanesi’ndeki katliam faili meçhul diye kapanacaktı. Bizim mücadelemiz sonucunda dava açıldı. Göstermelik bir davaydı. Şu an hastane katliam davasıyla ilgili iki kişi tutuklu, ama bu hastanede bu katliamı organize eden milletvekilinin milletvekilliliği bitmiştir. Kamu davasının açılması, tutuklanması gerekiyor. Ama maalesef, yargı bu konuda harekete geçmedi. Önümüzdeki günlerde hastane içindeki kamera görüntüleri olmasa da, polis kamera görüntüleri var. Milletvekilinin katliamdan önce hastaneye girip katliam sonrası hastaneden çıktığı görüntüleri elimizdedir. Bununla ilgili  suç duyurumuzu yapacağız.”

“ADALET MÜCADELEMİZİ ANKARA’DA SÜRDÜRECEĞİM”

Vekil Şenyaşar 2 Haziran’da TBMM’de yapılacak yemin töreninden sonra adalet mücadelesini Ankara’da sürdüreceğini, anne Şenyaşar’ın da haftanın 3 günü adliye önünde olacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

HABERLER  Son ankete göre cuhmurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalıyor

“2 Haziran’da ben hak savunucusu olarak TBMM’ye gideceğim. Adalet mücadelemizi Ankara’da sürüdüreceğim. Anne sağlık sorunlarından dolayı haftanın üç günü yine adliye önünne gelecek. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri adliye önüne gelip nöbetini sürdürecek. Urfa halkı maalesef iradesini kaybetmiştir, iktidara muhtaç bırakılmıştır. İktidar partisinden yardımlar aldığı için dünyadan ve gündemden haberi yoktur. Ben buradan çağrımı Urfa’daki STK’lara yapıyorum, siyasi partilere yapıyorum, hukuk örgütlerine yapıyorum. Ben 2 Haziran’da mücadelemizi Ankara’da sürdürürken, anne adliye önüne gelecek, adalet mücadelesini sürdürecek ve annenin istediği adalet bu süreçte herkese lazım olacak. Ve o gün annenin adliye önüne geldiği günlerde ben burdan siyasi partilerin, STK’ların ve hukuk örgütlerinin anneyi adliye önünde yalnız bırakmayacağına inanıyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.