enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

CHP Şanlıurfa milletvekilinden DEDAŞ’a tepki

CHP Şanlıurfa milletvekilinden DEDAŞ’a tepki

CHP Şanlıurfa milletvekilinden DEDAŞ’a tepki
05.11.2021 14:35
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, DEDAŞ Başkanı Mehmet Atalay’ın çiftçilerin elektrik borçlarına ilişkin açıklamasına tepkili.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay’ın borcunu ödemeyen çiftçilere “Ekin ekmeyin, bizim size elektrik verecek gücümüz yok artık” açıklamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aydınlık, Güneydoğu’da tarımın bir şirket yüzünden bitirildiğini iddia etti. Aydınlık, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şirkete sözünü geçiremiyor mu?” diye sorarak tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN’IN VE PAKDEMİRLİ’NİN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen haftaki çiftçilerle ilgili sözlerini hatırlatan Aydınlık, “Bu ülkenin Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve Sayın Bakan’ının sözlerine karşılık bir DEDAŞ yöneticisi nasıl olur da ‘borcu olan çiftçi boşuna ekin ekmesin, elektrik vermeyeceğiz’ diyebilir?” diye sordu.

Güneydoğu’da elektrik borcu olmayan çiftçi bulunmadığını ileri süren Aydınlık, paylaşımını şöyle sürdürdü:

“Bugün DEDAŞ’ın hizmet verdiği 6 ilde hangi çiftçinin elektrik şirketine borcu yok? Elinde parası olsa öder ama yok, ödeyemiyor. Bu da yetmiyor, çiftçinin desteklemesine şirket el koyuyor.

Çoğu yerde not kağıdına bir rakam yazıp ‘bu senin faturan’ diyorlar çiftçiye. Buradan net bir şekilde ifade ediyorum: Güneydoğu’da tarım bir şirket yüzünden bitiyor”.

HABERLER  İyi Parti'de "FETÖ'cü" tartışması büyüyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.