enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5147
EURO
34,8095
ALTIN
2.430,83
BIST
9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Şanlıurfa’ya trambüsler eski fiyattan geliyor!

Şanlıurfa’ya trambüsler eski fiyattan geliyor!

Şanlıurfa’ya trambüsler eski fiyattan geliyor!
09.11.2021 07:46
0
A+
A-

Şanlıurfa’da yılan hikayesine dönen trambüs projesi için belediye, söz konusu şirket ile sulhen uzlaşma yoluna gitti. Uzlaşma ile Nisan ayından itibaren 10 adet 25 metrelik yerine 12 adet 18 metrelik trambüs gelecek.

Şanlıurfa’da toplu taşımada yeni dönemin başlatılacağı trambüsle ilgili tartışmalar hala devam ederken, proje ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi zamanında 2018’de hayata geçirilmesi için trambüs projesi hazırlandı ve proje için Bozankaya Otomotiv A.Ş. ile anlaşıldı. Balıklıgöl güzergahında 3 kat yakıt tasarruflu 250 yolcu kapasiteli çevre dostu trambüs için 27 Km. Fiberoptik Hat, 3,5 Km Katener (Havai Hat) döşendi. Öncelikli geçiş sistemine sahip olan trambüslerden biri kente geldi ancak test sürüşünden sonra geri götürüldü. Dövizdeki kur farkından dolayı firma ile belediye arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle sözleşmenin iptal edildiği iddia edildi.

ESKİ BAŞKAN YÖNETİMİ SUÇLADI

Yıllardır proje askıya alındı. Eski Başkan Çiftçi geçtiğimiz aylarda projenin belediye tarafından tamamlanmak istenmediğini iddia ederek, “Trambüs projesi daha önce Sn. Ahmet Bahçıvan ve Sn. Ahmet Eşref Fakıbaba başkanlarımız tarafından fikir olarak sunuldu. Bunun projelendirilmesi ve ihale edilmesi benim dönemimde oldu. Dilerim bitirilmesi de bu dönemde olur. Büyükşehirlerin tamamında ya raylı ya da metro projeleri hayata geçmiş veya geçmektedir. Ne hikmetse Şanlıurfada Trambüs projesi bitirilmek istenilmemektedir. Bir şehirde; trambüs, tramvay bitirilmeden toplu ulaşım çözülmüş olmaz. Değerli hemşehrilerim yapılacak tek şey döviz kuru yüksekliğinden taahhüdünü yerine getiremeyen firmanın sözleşmesini feshetmek, teminatı belediyeye alınarak, yeniden Trambüs makinalarını ihale etmektir. Trambüs bedeli İlbank hesabında hazır beklemektedir” dedi.

“NEDEN AYNI FİRMA ÜZERİNDE ISRAR EDİLİYOR?”

Eski Başkan Çiftçi yeni sözleşme önerisinde bulundu ancak yeni bir firmayla anlaşıldığı takdirde fiyat çok daha fazla yükselecekti. Büyükşehir Belediyesi de geçtiğimiz aylarda hem projeyi hayata geçirmek hem de eski fiyat üzerinden Bozankaya Otomotiv A.Ş ile sulhen uzlaşma talebini belediye meclisinde gündeme taşıdı ve talep oy çokluğu ile kabul edildi.

HABERLER  Şanlıurfalı seyis yaşama 97 gün tutunabildi

SÖZLEŞMEDE REVİZYON… TRAMBÜS UZUNLUĞU DÜŞÜRÜLECEK

Trambüs için alt yapı hazırken 24 metrelik trambüs dönüş yapamadığı için sözleşmede revizyona gidilecekti. Belediyenin firma ile yürüttüğü sıkı pazarlık sonucu, 24 metrelik 10 adet trambüs yerine eski fiyattan 18 metrelik 12 adet trambüs kente getirilecek. Trambüslerin Nisan ayından itibaren Haziran ayına kadar teslim edilmesi bekleniyor. Üstelik eski döviz kuru (3,5 liradan) üzerinden anlaşmaya varıldı. Ayrıca firmanın eski anlaşmada yer alan 90 bin Avroluk piller de anlaşmaya dahil edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.