enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5032
EURO
34,9839
ALTIN
2.430,21
BIST
9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Urfa Meclisi’nde ‘DEDAŞ’ tartışıldı

Urfa Meclisi’nde ‘DEDAŞ’ tartışıldı

Urfa Meclisi’nde ‘DEDAŞ’ tartışıldı
10.11.2021 14:51
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında çiftçilerin DEDAŞ’la yaşadığı sorunlar konuşuldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü birleşimi gerçekleşti.

Toplantı, Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan meclis üyeleri, çiftçilerin Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile yaşadıkları sorunları dile getirdi. Üyeler sorunların çözümü için komisyon kurulmasını talep ettti.

PARTİLERİN GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET ETTİ

AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Açar, DEDAŞ’ın enerjinin kesileceği zaman dilimini mesaj olarak çiftçilere iletildiğini ileri sürdü.

Kesinti olduğu zaman diliminde “ezan ve sela okunmadığı” için bölgedeki vatandaşların cami imamı olmadığını varsayarak camiye gitmediğini belirten Açar, şunları söyledi:

“Bugün Birecik kırsal mahallerine DEDAŞ mesaj çekiyor. Örneğin bugün gelen mesajda ‘12.11 2021 Cuma günü saat 08.30 ile 15.30 arasında enerji kesilecek’ Bu ne demek? Yani o gün ezan okunmasın, sela okunmasın. Mesela ezan okunmayınca insanlar cam imamı yok diye gelmiyor. Partilerin grup başkanvekilleri burada kendilerini göreve davet ediyorum.”

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, DEDAŞ’la ilgili yaşanan sorunu partileri adına DEDAŞ müdürlüğüyle görüşeceklerini dile getirdi.

GÜNDOĞDU:“KOMİSYON KURALIM, ARAŞTIRMA YAPSIN”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Mahmut Gündoğdu, Harran bölgesinde çiftçilerin DEDAŞ’la yaşadığı sorunlara dikkati çekti.

Yetkili kurum tarafından çiftçilere mesaj gönderilerek “ekin ekmeyin” dendiğini iddia eden Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim gölgede de ilanlar gönderiliyor, kimse pamuk, buğday ekmesin diye. Madem biz Şanlıurfa’yı temsil ediyoruz. Bizim bir sürü komisyonlarımız var. DEDAŞ’la ilgili bir komisyon kuralım. Bu durumla ilgili bütün çiftçilerimiz muzdarip durumda. Örneğin Harran Ovası’nın sulaması var. Suruç bölgesi, Viranşehir bölgesi muzdaripler bu konuda.  Gelin bir komisyon kuralım. Kurulan komisyon çiftçiler adına araştırma yapar.”

HABERLER  Şanlıurfa’ya yeni atama

İLÇE BELEDİYE BÜTÇLERİ HAVALE EDİLDİ

Toplantıda, Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç ve Viranşehir Belediyesinin 2022 Yılı Gelir-Gider Bütçeleri okundu.

İlçe belediyelerin bütçelerinin yanı sıra Şanlıurfa Su ve Kanal İşleri Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ)’nin 2022 yılı mali bütçesi de okunarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.