enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5413
EURO
34,9110
ALTIN
2.425,34
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Prof. Dr. Eren: “Diyabet Hastalığı Dünyada Her Geçen Gün Artıyor”

Prof. Dr. Eren: “Diyabet Hastalığı Dünyada Her Geçen Gün Artıyor”

Prof. Dr. Eren: “Diyabet Hastalığı Dünyada Her Geçen Gün Artıyor”
16.11.2021 15:16
0
A+
A-

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık personeline diyabet hastalığı konusunda seminer verildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Eren hastane bünyesinde çalışan sağlık personeline “İnsülin çeşitleri, insülin kullanımı ve saklama koşulları” hakkında seminer verdi. Özellikle diyabet hastalığı üzerinde duran Prof. Dr. Eren, diyabetin tüm dünyada hasta sayısı giderek artan çok önemli bir hastalık olduğuna dikkati çekti. 

Endokrinolog Prof. Dr. Mehmet Ali Eren, seminerde diyabet ile ilgili şunları ifade etti:

“Diyabet, her ne kadar hasta sayısı artan bir hastalık olsa da artık doğru tedavi, yakın takip, hasta uyumu ile olumlu ve etkili sonuçlar alabileceğimiz bir hastalık haline geldi. Öyle bir aşamaya geldi ki; yeni tedavi yöntemleriyle hastalar hem diyabet hem de kalp hastalıkları bakımından daha sağlıklı hale gelmeye başladı. Hala dünya çapında milyonlarca diyabetli insan tedavi ve bakıma erişememektedir. Diyabetli kişiler, durumlarını yönetmek ve komplikasyonlardan kaçınmak için sürekli bakım ve desteğe ihtiyaç duyabilmektedir. İlaç, teknoloji, destek ve tedavi, ihtiyacı olan tüm diyabetli insanlara sağlanmalıdır.”

460 MİLYON KİŞİ RİSK ALTINDA

Dünyada diyabetli olan 460 milyondan fazla kişinin yanı sıra risk altında milyonlarca insanın bulunduğunu belirten İç Hastalıkları Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Eren, diyabetli hastalar için önemli çalışmalar yapıldığını kaydetti. Prof. Dr. Eren, şunları söyledi:

“Diyabet açısından çok sınırlı olan tedavi yöntemleri son yıllarda hem tedavi seçeneği olarak artmış hem de tedavilerin yan etkileri azalıp etkinlikleri artmıştır. Özellikle iyi kontrollü ve uyumlu diyabet hastalarında yeni tedavi yöntemleriyle yaşam kaliteleri ve süreleri geçmiş yıllara göre çok uzamaktadır. Yeni geliştirilen insülin tedavileri ile birlikte hem acısız hem de az sayıda uygulamalar başlamış olup hastaları hayat konforundan uzaklaştırmadan etkin ve kilo alma kan şekerinde düşme gibi şikayetlere yol açmadan tedavi edebilme şansı oluşmuştur”.

HABERLER  Canan Karatay'dan oruç tutan şeker hastalarına uyarı

DİYABET HASTALARINA YENİ İLAÇ VE TEDAVİ YÖNTEMİ GELİŞTİRİLİYOR

Prof. Dr. Eren, diyabet tedavisinde son yıllarda insülin dışında birçok yeni ilaç ve tedavi yönteminin geliştiğini aktardı. GLP1 analogları ve SGLT 2 inhibitörleri gibi yeni tedavilerin hastalarda hem kilo kaybı sağladığını hem de kan şeker regülasyonunu düzenlediğini ifade eden Eren, bu tedavilerle birlikte kalp hastalıkları risklerinin azalarak mevcut kalp hastalıklarında iyileşme görüldüğünü belirtti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise diyabetin artmakta olan bir hastalık olarak görünmesine rağmen artık doğru tedavi, yakın takip ve hasta uyumu ile kesin ve etkili sonuçların alındığı bir hastalık olma yolunda ilerlediğine dikkati çekti.

Başhekim Güzelçiçek, “Bu kapsamda hastanemizde de büyük mücadele veren Endokrinoloji ve Metabolizma uzman ve hocalarımıza teşekkür ediyor, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.