Ceylanpınar eski Devlet Hastanesi ne olacak?
Suriyelilerin de göçüyle ilçe nüfusuna yetersiz kalan ve yıllar içerisinde fiziki özelliklerini yitiren Ceylanpınar Devlet Hastanesi yeni yerine taşındı, geriye ise “Eski hastane ne olacak?” sorusu kaldı.
Eski hastane, yaklaşık 30 yıldır içerisinde bir idari bina bir de polikliniklerin bulunduğu ana bina olarak 2 bölümde hizmet veriyordu. Yıllar içerisinde ana bina yetersiz kalınca ek prefabrik bir alan oluşturuldu ve orada da yoğun bakım ünitesi ile yine bazı poliklinikler hizmet vermeye başladı. Hastanenin fiziki şartları ise hem yıllara hem de sınır ötesindeki savaşa zamanla yenik düştü. Alt yapısı eskiyen ve çürümeye başlayan hastaneye sınır ötesi çatışmalardan seken mermiler de isabet edince hastane adeta kullanılamaz hale geldi. Trafik de zamanla sorun haline gelmeye başladı. Eski yerleşim yerinin arasında bulunan hastanenin çevresinde trafik keşmekeşe dönmeye başladı. Suriyelilerin de gelişi ile hastane artan nüfusa da yetersiz kaldı.
Yeni hastane ihtiyacı adeta kaçınılmaz oldu ve Sağlık Bakanlığı devreye girerek ilçe nüfusun temel sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılan 150 Yataklı Ceylanpınar Devlet Hastanesi aylar önce hizmete açıldı.
İDDİALAR, TALEPLER
Yeni hastanenin hizmete açılmasının ardından ilçenin gündemi de eski hastanenin nasıl değerlendirileceği yönünde oldu. Kimileri ilçenin sınırda olmasından dolayı askeri hastane olacağını iddia ederken kimi de eski hastanenin yeniden sağlık hizmeti verilmesi için ek bina olarak kullanılması talebini dile getirdi.
İKİ KURUM İÇİN DEĞERLENDİRİLEBİLİR
Ajans Urfa olarak İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; personel eksikliği nedeniyle eski hastanede sağlık hizmetinin verilmesi şuan için mümkün görünmüyor. Hastane yerinin İlçe Sağlık Müdürlüğü yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için değerlendirme olasılığının daha yüksek bir ihtimal olduğu ve Sağlık Bakanlığı’nın oluru ile bu iki seçenekten birinin olabileceği üzerinde duruluyor.