enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

Şanlıurfa’da fırıncı esnafı: Sayın vekilim un bulamıyoruz!

Şanlıurfa’da fırıncı esnafı: Sayın vekilim un bulamıyoruz!

20.11.2021 21:48
0
A+
A-

Şanlıurfa’da fırıncı esnafları Un sıkıntısı yaşandığını Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a aktardılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını Hayrettin Cidir ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurlu Üyeleri C.Cahit Coşkun, Hacı Tekçakmak ve İbrahim Halil Çelik ile birlikte, Şanlıurfa’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.


Esnaf ziyaretleri sırasında Fırıncı esnafının işlerinin nasıl olduğunu soran Cumhuriyet Halk Partisi Toprak Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığını Hayrettin Cidir, esnafın Un yoktur, un bulamıyoruz. Cevabı karşısında adeta şaşkınlık yaşadılar.

Şanlıurfalı Fırıncı esnafı yaptığı açıklamada; “ Sayın Vekilim tarımın ana merkezi Şanlıurfa olmasına rağmen şu anda un bulamıyoruz. Sıkıntı yaşıyoruz. Bugün Un fabrikasını aradım un olmadığını ancak bana 10 gün sonra un verebileceğini söyledi. Biz ekmek üretmesek Millet ne yiyecek. Kıtlık geldi, haberimiz mi yok. Un karaborsaya düşmüş durumda. Dün 50 kiloluk bir torba unun fiyatı 260 TL’ydi bugün 320 TL istiyorlar. İnan ki artık İlahlar etmişiz” dedi.

Kilim dokuyan bir esnaf yaptığı açıklamada; “Çok yoğun çalışmama rağmen ancak 2 günde bir kilim üretebiliyorum. 2 Gün emek vererek ürettiğim kilimi 150 TL’ye satabiliyorum.


Her şey çok pahalandı. Esnaf olarak geçim sıkıntısı yaşıyoruz. 2 gün içerisinde kazandığım 150 TL ile nasıl geçinelim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, ise yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa İlimize son 2 ay içerisinde 3. gelişim. Ekim ayında 6 Milletvekili arkadaşımızla birlikte gelmiştik. Kasın ayı içerisinde yine 2 kez 6 Milletvekili arkadaşımız ile birlikte geldik. Şanlıurfa Merkez ve İlçelerde Sivil Toplum Kuruluşlarını, Esnaf ve vatandaşlar ile çiftçileri ziyaret ettik. GAP’ın Merkezi Şanlıurfa’da her kesimin büyük sıkıntıları olduğunu gördük. Şanlıurfa’da tespit ettiğimiz sorunların çözümü için biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak gereken çalışmaları yapıyoruz.

HABERLER  Urfa'da çiftçiler bakana dertlerini anlatamadı


Bugünde Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanımız Hayrettin Cidir ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurlu Üyelerimiz C.Cahit Coşkun, Hacı Tekçakmak ve İbrahim Halil Çelik ile birlikte, Şanlıurfa’da esnaf ziyaretlerinde bulunduk. Şanlıurfa’da Un sıkıntısı yaşandığını fırıncı esnafımızdan öğrendik. 21. Yüzyılda Tarımın başkenti Şanlıurfa’da temel ihtiyaç olan un sıkıntısı yaşanması bizleri derinden üzmüştür. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile Ülkemizin ve Şanlıurfamızın tüm sorunlarını çözeceğiz.
25 Kasım 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerimizle, Muhtarlarımız ve genç kardeşlerimizle buluşacak. Sorun ve problemlerini dinleyecek. Bizlerde Şanlıurfa’da tespit ettiğimiz sorunları Sayın Genel Başkanımıza ileteceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.