enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bakan Koca kapatmalarla salgını yönetmeyi düşünmediklerini söyledi

Bakan Koca kapatmalarla salgını yönetmeyi düşünmediklerini söyledi

Bakan Koca kapatmalarla salgını yönetmeyi düşünmediklerini söyledi
23.11.2021 12:10
0
A+
A-

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19 salgınıyla mücadeleye ilişkin yeni dönemde kişisel tedbirleri ve aşıyı son derece önemsediklerini belirterek, “Türkiye’de yeni dönemde kapatmalarla Kovid-19 salgınını yönetmeyi düşünmüyoruz” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadele konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedavisinde kullanılan ‘Favipiravir’ ilacının etkinliğine ilişkin yapılan haberlerin hatırlatılması üzerine Koca, söz konusu ilacın salgın döneminde Türkiye’de üretimini yaptıklarını, şimdiyse 2 ilaç üzerinde yoğunlaşıldığını kaydetti. Koca, ” ‘Molnupiravir’le ilgili izin alındı, bazı ülkelerde siparişini vermiş oldular. Bir de Pfizer ilacı var. Onlar ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkiye olarak vatandaşımızı erken dönemde bu ilaçlarla tanışma noktasında kararlıyız” dedi.

“ÇOK SÜRMEYECEK”

Bakan Koca, ‘Molnupiravir’in Türkiye’de üretilmesine ilişkin duyuruda bulunduklarını belirterek, “Bunun için bize müracaat ederek ‘Biz bu ruhsatı verebiliriz’ dedik. Şu an 1 firma var ama biz en az 45 firmanın üretmesini, bize müracaat ettiklerinde toplu ruhsatlandırma düşünüyoruz. Bu dönemde rekabetle en düşük fiyata mal ederek vatandaşı buluşturmayı hedefliyoruz… Biz Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye’de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek” diye konuştu.

“KAPATMALARLA SALGIN YÖNETİMİ DÜŞÜNMÜYORUZ”

Bakan Koca, Avrupa’da koronavirüs nedeniyle tekrar gündeme gelen kısıtlamalarla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz. Yeni dönemde ‘Daha çok kişisel tedbirleri kişisel güvenlik çemberi ve aşıyı önemsiyor olacağız’ demiştim. Yine aynı şekilde yeni dönemde kapatmaları düşünmüyoruz. Yeni dönemde kişisel tedbirleri özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz.”

HABERLER  Kovid 19'un Türkiye'deki yayılım haritası atık su analiziyle çiziliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.