enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3371
EURO
35,2023
ALTIN
2.247,11
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Yağmurlu
15°C
Şanlıurfa
15°C
Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Gök Gürültülü
14°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C

Karamollaoğlu asgari ücret pazarlıkları için ne dedi?

Karamollaoğlu asgari ücret pazarlıkları için ne dedi?

Karamollaoğlu asgari ücret pazarlıkları için ne dedi?
28.11.2021 15:17
0
A+
A-

SP lideri Karamollaoğlu, partisinin Şanlıurfa 6. Olağan Kongresi’nde asgari ücret pazarlıklarıyla ilgili konuştu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Konuşmasında birçok noktaya değinen Karamollaoğlu, doğru siyaset ve politikalarla kalkınmanın gerçekleşebileceğini kaydetti. Bu kapsamda asgari ücret pazarlıklarına değinen Karamollaoğlu, merhum Necmettin Erbakan’ın asgari ücret meselesinde adeta destan yazdığını kaydetti. Erbakan’ın 6 ayda yüzde 130 asgari ücrete zam yaptığını hatırlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altında mı verileceği tartışması yapılıyor. Hep açlık sınırı konuşuluyor. İnsan utanır. Sendikalara da hayret ediyorum. Sendikalar temsil ettikleri memur ve işçileri tam olarak temsil edemiyorlar. Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altında mı verileceği tartışması yapılıyor. Açlık sınırında bir ücret pazarlığı yapılabilir mi? Yapılmaması icap eder. Hükümet de işveren de ‘ben ne yapayım’ diyor, öbür taraftan sendikalar da alamayacağı ücretin üzerine ‘gitsem ne fayda’ diyor.”

ŞENYAŞAR AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, Urfa ziyareti kapsamında Şenyaşar ailesi ile görüştü.

2018 yılında yapılacak seçimler öncesinde Suruç ilçesinde Şenyaşar ailesi ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları arasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi, Yıldız ailesinden de 1 kişi olmak üzere toplamda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde 265 gündür oturma eylemi yapıyor.

Aileyle buluşmasında Karamollaoğlu, yaşananları dile getirdiklerini belirterek, “Sadece bulunduğumuz yerlerden yaşananları dile getirebiliyoruz. Onun ötesine de geçemiyoruz. Olayı biliyoruz. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir gün adalet gelir. İnşallah bir gün adalet tecelli eder” dedi.

Emine Şenyaşar, adaletsizliğe dayanacak gücü kalmadığını vurguladı. Şenyaşar, “Ailemi bitirdiler, oğlum tutuklandı. Bize yardım edin” ifadesini kullandı.

HABERLER  Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Tek sevdamız Şanlıurfa’’
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.