enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3346
EURO
35,1645
ALTIN
2.241,82
BIST
8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
17°C
Şanlıurfa
17°C
Az Bulutlu
Çarşamba Gök Gürültülü
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Kongresi’nde konuştu:

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Kongresi’nde konuştu:

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Şanlıurfa İl Kongresi’nde konuştu:
28.11.2021 14:55
0
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “SİHA’lardan memnunuz, Allah razı olsun destan yazar gibi bir projeyi hayata geçirdiler, ama sadece ‘SİHA’larla savunma sistemimiz halledildi, bitti, başka şeye ihtiyacımız yok’ diyemeyiz.” dedi.

Partisinin Şanlıurfa 6. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Karamollaoğlu, Milli Görüş camiasının, köklü siyasi tecrübesiyle her dönem Türkiye’nin menfaatinin yanında hareket ettiğini söyledi.

Türkiye’nin, milli savunma sanayisinde önemli atılımlar gerçekleştirdiğini anlatan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye, dünya politikasında bir takım etkiler göstermek istiyorsa güçlü bir ülke haline gelmek mecburiyetinde. Bütün insanlığın saadeti için çalışan yapıyı anlayacağız. Bunun için kendi ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmekle mükellefiz. Kendi ülkemiz önce ahlaki ve manevi değerlerin ihyasıyla olur. SİHA’lardan memnunuz, Allah razı olsun destan yazar gibi bir projeyi hayata geçirdiler, ama sadece ‘SİHA’larla savunma sistemimiz halledildi, bitti, başka şeye ihtiyacımız yok’ diyemeyiz. Önemli bir hamle ama bizim tek başına ayakta durmamız için yeterli olmayan bir hamle. Her sahada biz adım atacak noktaya gelmeliyiz. Türkiye’de bu sanayileşmeden, tarımımızı da kendimize yetecek hale getirmeden olmaz. Bütün ihtiyaçlarımızı başta gıda ve ilaç olmak üzere kendimiz temin etmeden, ‘biz güçlü ülkeyiz’ diyemeyiz. Güçlü ülke olunca bütün ihtiyacımızı kendimiz karşılarız. İnsanlarımız geçimlerini sağlayacak bir işe sahip olur. Aç ve açıkta kimse kalmaz.”

– Asgari ücret pazarlıkları

Karamollaoğlu, doğru siyaset ve politikalarla kalkınmanın gerçekleştirilebileceğine inandığını ifade etti.

Asgari ücret pazarlıklarına değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Erbakan hocamız bu konuda destan yazdı. 6 ayda yüzde 130, asgari ücrete zam yaptı. Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altında mı verileceği tartışması yapılıyor. Hep açlık sınırı konuşuluyor. İnsan utanır. Sendikalara da hayret ediyorum. Sendikalar temsil ettikleri memur ve işçileri tam olarak temsil edemiyorlar. Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altında mı verileceği tartışması yapılıyor. Açlık sınırında bir ücret pazarlığı yapılabilir mi? Yapılmaması icap eder. Hükümet de işveren de ‘ben ne yapayım’ diyor, öbür taraftan sendikalar da alamayacağı ücretin üzerine ‘gitsem ne fayda’ diyor.”

HABERLER  Meclis yeni yasama yılına hazırlanıyor

Konuşmasının ardından Karamollaoğlu, kongreye katılanlarla sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.