enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5877
EURO
34,8539
ALTIN
2.496,12
BIST
9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Milletvekili Aday adayları ne kadar başvuru ücreti ödedi?

Milletvekili Aday adayları ne kadar başvuru ücreti ödedi?

Milletvekili Aday adayları ne kadar başvuru ücreti ödedi?
27.03.2023 16:11
0
A+
A-

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek. Siyasi partilerin çoğunda milletvekili aday adaylığı için başvurular tamamlandı.

Başvuru sürecinde milletvekili aday adayları da başvuru kuyruğuna girdi. Şanlıurfa’da AK Parti’den 334, CHP’den 68, İYİ Parti’den 37, HDP’den 34 ve MHP’den 29 kişi milletvekili olmak için aday adaylık başvurusu yaptı. Peki, partiler adaylardan ne kadar başvuru ücreti aldı? İşte, partilerin milletvekili aday adaylığı başvuru ücreti…

Türkiye seçim atmosferine girmiş durumda. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 47 gün kalırken siyasi partilerin mesaisi de tüm hızıyla sürüyor. Partilerin çoğunda milletvekilli aday adaylığı için başvuru süreci tamamlandı ve milletvekilliği adaylığı için ise heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Başvuru sürecinde milletvekili aday adayları da başvuru kuyruğuna girdi.

Peki, Şanlıurfa’da partiler aday adaylarından başvuru ücreti olarak ne kadar para aldı?

AK PARTİ ÜCRETLERİN DEPREM KAMPANYASINA YATIRILMASINI İSTEDİ

Şanlıurfa’da siyasi partilerden en çok aday adaylık başvurusu alan AK Parti oldu.  Başvurular 22 Mart’ta sona ererken, Şanlıurfa’da AK Parti’den milletvekili olmak için başvuru yapanların sayısı 334.

AK Parti aday adaylığı için başvuru ücretinin AFAD deprem kampanyasına yatırılması istedi. Erkek aday adayları 20 bin TL, kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adayları 10 bin TL, engelli aday adayları ise 5 bin TL bağışta bulundu.

CHP’DE ADAYLIK İÇİN YÜKSEK ÜCRET

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekilliği aday adaylığı başvurusu ise 20 Mart’ta sona erdi. Şanlıurfa’da CHP’den 68 kişi milletvekili olabilmek için aday adayı oldu.

Başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 15 bin, diğer aday adaylarından ise 30 bin lira alındı. CHP, bu rakamla partiler arasında en yüksek aday adaylığı ücreti talep eden parti oldu.

HABERLER  Erbakan: Urfalılar 14 Mayıs’ta partimizi zafere taşıyacaktır

İYİ PARTİ ENGELLİ VE GAZİLERDEN ÜCRET ALMADI

İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığı başvurusu 24 Mart’ta sona erdi. Şanlıurfa’da İYİ Parti’den milletvekilliği için 37 kişi aday adayı oldu.

İYİ Parti’de kadın ve erkek milletvekilliği adaylık başvurusu için tek rakam belirlendi, adaylardan 7 bin 500 TL alındı.

Engelli ve gazilerden başvuru ücreti ise alınmadı.

HDP’NİN LİSTESİNDEN GİRECEĞİ YEŞİL SOL PARTİ 15 BİN İSTEDİ

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) genel seçimlere listesinden gireceği Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’ne (Yeşil Sol Parti) milletvekilliği aday adayı için başvurular da sona erdi. Şanlıurfa’da aday adayı olanların sayısı ile ilgili açıklama yapılmazken, şu ana kadar en az 34 ismin başvuru yaptığı öğrenildi. Yeşil Sol Parti’de adaylık başvuru ücreti 15 bin TL olarak belirlendi.  Deprem bölgesinde olanlar ya da depremden etkilenenlerden ise ücret alınmadı.

MHP 3 BİN LİRA İSTEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) milletvekili aday adaylığı başvuruları 21 Mart’ta sona erdi. Şanlıurfa’da 29 aday adayı milletvekili olabilmek için başvuru yaptı.

MHP’de başvuru ücreti olarak adaylardan 3 bin lira alındı.

Yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan ise ücret talep edilmedi.

İŞTE DİĞER SİYASİ PARTİLERİN BAŞVURU ÜCRETLERİ

DEVA PARTİSİ

DEVA Partisi, başvurularda erkek aday adayları için 5 bin TL, kadın ve genç (30 yaş altı) aday adayları için  2 bin 500 TL ve engelli aday adayları, deprem bölgesinden başvuru yapacak aday adayları için de başvuru ücreti bin TL olarak belirledi.

GELECEK PARTİSİ

Gelecek Partisi’nde milletvekili aday adaylığı ücreti olarak erkekler için 10 bin lira, kadın ve gençler için 5 bin lira, yüzde 40 engelli ve üzeri engelliler için ise 2 bin lira olarak belirlendi.

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi’nde milletvekili aday adaylığı katkı payı, erkekler için 15 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, engelliler için 5 bin TL olarak belirlendi.

HABERLER  Erbakan: Şanlıurfa'da biz 3 bayramı birlikte kutlayacağız

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Yeniden Refah Partisi ise milletvekili aday adaylığı başvurusunda erkeklerden 7 bin 500 TL, kadınlardan ise 5 bin TL talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.