enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
32°C
Şanlıurfa
32°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C

Urfa’da Sağlık Çalışanları Tepkili

Urfa’da Sağlık Çalışanları Tepkili

Urfa’da Sağlık Çalışanları Tepkili
06.12.2021 15:53
0
A+
A-

SES üyesi bir grup sağlık çalışanı, Harran Üniversitesi’nde hastane önünde basın açıklaması düzenleyerek, “Sağlık ekip işidir, bölemezsiniz” açıklamasında bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bazı sağlık çalışanları, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da insanca yaşayacak ücret ve çalışma koşulları talebinde bulundu.

SES üyesi bir grup sağlık çalışanı öğle saatlerinde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde toplandı. “Grevdeyiz” pankartı açan grup, “Hakkımız olanı istiyoruz”, “Bugün hakkına sahip çık yarın geç olabilir” yazılı döviz taşıdı. SES Şanlıurfa Şubesi Üniversitesi Hastanesi Temsilcisi Yakup Çekin tarafından okunan basın açıklamasında, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yılladır “sağlıkta dönüşüm” adıyla lehlerine olmayan uygulamalarla karşı karşıya bulunduğu ifade edildi.

Uygulanan bu politikalara karşı dile getirdikleri her konuda haklı çıktıkları vurgulanan açıklamada, sağlık çalışanlarının niçin alanlarda bulunduğunu anlamak için mevcut duruma bakılmasının yeterli olacağı belirtildi. Açıklamada, 10 dakikada 2 hasta muayenesi yapılması, binlerce çalışanın enfekte olmasına rağmen Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmaması, ek gösterge meselesi ve yoksulluk sınırının çok altında ücret almalarının da aralarında bulunduğu sağlık çalışanlarının çok sayıda sorunu dile getirildi.

“BU BİR UYARI GREVİDİR”

Bıçağın kemiğe dayandığı belirtilen açıklamada, sağlık çalışanlarının kısa vadedeki talepleri söyle sıralandı:

“Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret verilmesi, 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200 ek gösterge verilmesi, Covid-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması ve yıpranma payı. Bugün bunlar için iş bıraktık ve alanlardayız. Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

SAĞLIK-SEN DE İŞ BIRAKACAKLARINI DUYURDU

HABERLER  Şanlıurfa'da ilk defa koltuk altından aort kapak ameliyatı yapıldı

Öte yandan Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesi, iki günlük iş bırakma eylemiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Sendikanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sendikamız Genel Yönetim Kurulunun 02.12.2021 tarihli ve 806 sayılı kararı gereği; bütün çalışanların mali ve özlük haklarına ilişkin düzenleme ve tekliflerin, çalışanların tamamını kapsayıcı olması ve çalışma barışına katkı sunması adına, Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolundaki üyelerimizin (Yoğun Bakım, acil servis, ameliyathane, diyaliz, 112 acil sağlık hizmetleri ve acil müdahale gerektiren birimler hariç) 07 Aralık 2021 Salı ve 09 Aralık 2021 Perşembe günleri, 08:00-17:00 saatleri arasında iş bırakma (işe gitmeme) eylem kararı alınmıştır. Herhangi bir mağduriyet oluşmaması için acil olmayan sağlık hizmetlerinin bu günlerin dışında başka bir güne planlamasının yapılması büyük bir önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.