enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
ALTIN
2.414,40
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Çok Bulutlu
33°C
Cumartesi Açık
33°C

Asgari Ücrette Son Viraj!

Asgari Ücrette Son Viraj!

Asgari Ücrette Son Viraj!
09.12.2021 07:29
0
A+
A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü kez toplanacak. Milyonları ilgilendiren ücretin önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ev sahipliğinde bugün gerçekleştirecek. İşverenin taleplerinin ele alınacağı toplantı sonrasında ilgili kuruluşlar son rakam üzerinde çalışacak.

RAKAMIN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Komisyon ilk toplantısını 1 Aralık, ikincisini ise 7 Aralık’ta gerçekleştirmişti. Bugünkü toplantı ile asgari ücrette son viraja girilmiş olacak. Bu yılki toplantıda işçi, işveren ve hükümet tarafı rakamın en kısa süre içerisinde belirlenmesi konusunda mutabık kaldı. Bu nedenle önceki yıllara göre daha tempolu geçen sürecin önümüzdeki hafta sonlanması bekleniyor.

EN DÜŞÜK RAKAM 4 BİN TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Aralık’ta gerçekleştirilen ilk toplantıda asgari ücretle ilgili yapılan anketleri hem taraflar ile hem de kamuoyu ile paylaşmıştı. Anket sonuçlarına göre işçi tarafı 3 bin 750-4 bin lira, işveren ise 3 bin 500-3 bin 750 lira arasında bir asgari ücret istediği belirtiliyor. Gelen bilgiler ise komisyonda 4 bin rakamının altında bir ücretin konuşulmadığı ileri sürülüyor.

HABERLER  Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar satışı ne zaman başlayacak, şartlar neler?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.