enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Kılıçdaroğlu’ndan Çiftçiye Bedava Elektrik Vaadi

Kılıçdaroğlu’ndan Çiftçiye Bedava Elektrik Vaadi

Kılıçdaroğlu’ndan Çiftçiye Bedava Elektrik Vaadi
09.12.2021 19:30
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla görüştü.

Kılıçdaroğlu, kentin yerel yönetimini devraldıklarında çiftçilere bedava elektrik verecekleri vaadinde bulundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya konuşan Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep ile olağanüstü çaba gösteren, tarih ve kültürüyle dikkati çeken bir şehir olduğunu ifade etti.

“ŞANLIURFA TARIMIN, ZİRAATIN BAŞKENTİDİR”

Şanlıurfa’nın kültürüyle, yemekleriyle Türkiye’nin güzel kentlerinden birisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Urfa’nın genç bir nüfusu bulunduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Urfa aynı zamanda bereketli topraklarıyla tarımın da başkenti, ziraatın da başkentidir. 65 bin çiftçisi var. Ama Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 57 bin 401 çiftçisi var. Türkiye’deki pamuğun yüzde 32’sini, fındığın yüzde 42’sini, kırmızı mercimeğin yüzde 32’sini, isotun yüzde 40’ını tek başına Şanlıurfa üretiyor. Organik pamukta da Türkiye birincisi Şanlıurfa” dedi.

“ÇİFTÇİNİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ ELEKTRİK”

Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçilerin her birisinin dertli olduğunu dile getirdi. Tarımın çok stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Çiftçinin en büyük sorunlarından biri elektrik. Benim Şanlıurfa’ya bir sözüm olsun. Şanlıurfalılar bir yere yazsınlar. Yerel yönetimler geldiğinde, bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi verildiğinde, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz. Çiftçilerimiz aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk taşlı araziyi güneş tarlalarıyla donatacağız. Güneş tarlalarını çiftçilerle birlikte yapacağız. Şunu herkesin kendisine sormasını istiyorum. Kanal İstanbul mu daha önemli yoksa burada güneş tarlaları kurup, tarımı güneş enerjisinde alıp götürüp bütün Orta Doğu’nun en güzel merkezi haline getirmek mi çok daha güzeldir?” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfalı vekil Meclis’te konuştu

“DIŞ GÜÇLER DİYE ŞİKAYET ETMEYE HAKKIMIZ YOK”

Türkiye’nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu,“Kavgadan uzak, devleti bilen devleti tanıyan, sosyal devletin ne olduğunu bilen, üretimin ne kadar değerli olduğunu bilen, ülkenin saygınlığını bilen bir yönetim anlayışına ihtiyacımız var. Bunu yaptığınız zaman Türkiye bölgede ve dünyada saygınlık kazanır. Bizim dış güçler diye şikayet etmeye hakkımız yok. Bizim ekonomimiz niye güçsüz? İnsan desen var, üniversite desen var, güneş desen var, suyumuz var, her şeyimiz var. Eksiğimiz var, iyi politikacımız yok. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset cebi doldurma aracı değildir” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYE BORÇ VERİYORLAR, DÜNYANIN DA FAİZİNİ BİNDİRİYORLAR”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, mevsimlik işçilerin yaşadığını sorunlara da değindi. Mevsimlik tarım işçilerinin gittikleri yerde barınma sorunu yaşadıklarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mevsimlik işçiler buradan gidince nerede kalıyorlar. Bu yeni bir olay değil. Tarım işçilerine kalabilecekleri bir yer neden yapılmıyor çünkü insan olarak görmüyorlar. Tarım çalışanlarının çocukları var, onların eğitim almaları lazım. Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyemiz önemli adımlar attı. Tarım işçilerine gayet güzel yerler yaptı. Çocukların eğitimi içinde çalışmalar yaptı. Bunu yapmak çok mu zor? Gidilen yerler zaten belli. Tarım işçilerin ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın. Devlet fukaranın, fakirin yanındadır. Çiftçiye borç veriyorlar dünyanın da faizini bindiriyorlar. Pandemi döneminde esnaf ve çiftçi büyük sıkıntı çekti. Bir çiftçi borcunu ödemedi diye hapse atılır mı? Bir çiftçinin traktörünü haciz uyguluyorsun bu adam tarlayı nasıl sürecek, borcunu nasıl ödeyecek.”

“ESNAF BAKANLIĞI’NI KURACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, kendilerini sahipsiz hisseden esnafların dertlerini anlatacak bir makam bulamadıklarını belirterek, bu noktada yapılması gerekenin bir Esnaf Bakanlığı’nın kurulması olduğunu kaydetti.

HABERLER  Urfalılar dikkat: Güzergah değişti

“URFALILARLA HELLAŞMEYE GELDİM”

Konuşmasında öz eleştiri de yapan Kılıçdaroğlu, Urfalılarla helalleşmeye geldiğini söyledi.

13 milletvekili bulunan Şanlıurfa’nın son seçimlerde kendilerine bir milletvekili verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Eğer Şanlıurfa 13 milletvekili çıkarırken, biz bir milletvekili çıkarıyorsak, bunun ayıbı Şanlıurfalıların değil, bu ayıp bize aittir. Bu nedenle sizinle helalleşmeye de geldim. Gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik.

Vatandaşlarımızın dertlerini dinlemedik. Caddelerde, sokaklarda gezmedik. Ankara’dan bize niye oy vermediniz diye sorduk, niye versin ki. İlk önce bir derdini dinle o nedenle kabahat bizim. Bütün toplumla helalleşmeye geldim” diye konuştu.

“Eksiğimiz, hatamız var” diyen Kılıçdaroğlu, hatayı kabul etmenin erdemlik olduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, muhtarları demokrasinin temel taşı olarak gördüğünü belirterek, Muhtarlık Kanunu çıkaracaklarını da kaydetti.

Konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıda Kılıçdaroğlu, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.