enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3841
EURO
34,6882
ALTIN
2.409,30
BIST
10.111,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Hafif Yağmurlu
29°C
Şanlıurfa
29°C
Hafif Yağmurlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa ile Saraybosna “kardeş şehir”

Şanlıurfa ile Saraybosna “kardeş şehir”

Şanlıurfa ile Saraybosna “kardeş şehir”
11.08.2023 13:26
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Saraybosna Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Şanlıurfa ile Saraybosna “kardeş şehir” oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, imzalanan protokolü, “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” notuyla paylaştı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İle Saraybosna Belediyesi Arasında imzalanan protokol ile Şanlıurfa İle Saraybosna “kardeş şehir” oldu.

İki kent arasında kardeş şehir protokolü, Saraybosna Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen törende Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic tarafından imzalandı.

Atılan imzalarla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin, ülkeler ve şehirlerarası ilişkileri geliştirmek, iş birliği yapmak, kültür, dostluk ve barış ilişkilerini güçlendirmek amacıyla El Halil’den Kassarin’e, Kuetta’dan Malmö ve Şinyu’ya kadar çok sayıda kentle imzaladığı kardeşlik protokollerine Saraybosna da eklenmiş oldu.

Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Belediye binasında gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” notuyla yaptığı paylaşımda, “Asırlardır süren kardeşliğin bu akid ile taçlanması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir” ifadesine yer verdi.

Başkan Beyazgül, şunları kaydetti:

“Balkanlar’da, Avrupa’nın tam kalbinde, Saraybosna’da Türkiye – Bosna Hersek kardeşliğinin en güzel örneklerinden biridir. Saraybosna Belediye Başkanımız Benjamina Karic Hanımefendi ve şahsımın imzalarıyla teyitleştiğimiz bu protokol ile kardeş şehir olduğumuzun ilanıdır. Asırlardır süren kardeşliğimizin bu akid ile taçlanması bizleri de ziyadesiyle mutlu etmiştir”.

HABERLER  Şanlıurfa’da yeni yılın ilk haftasında hava nasıl olacak?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.