enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Urfalı Hindi Üreticileri Sezondan Umutsuz

Urfalı Hindi Üreticileri Sezondan Umutsuz

Urfalı Hindi Üreticileri Sezondan Umutsuz
09.12.2021 11:10
0
A+
A-

Yılbaşı yaklaşırken hindiler de pazardaki yerlerini aldı ancak pek alıcı olduğu söylenemez. Geçen yıl salgından ve yasaklardan olumsuz etkilenen hindi üreticileri bu yıl da müşterilerin internet üzerinden alışveriş yapmasından şikayetçi ediyor.


Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi olan hindiye yeni yıl yaklaştıkça talepler artıyor. Yılın son günündeki ziyafetlerin aranan lezzetleri arasında bulunan hindi geçen yıl hem koronavirüs salgını hem de yılbaşı günü yasakların getirilmesi nedeniyle sofralardan uzak kalmıştı. Şanlıurfalı hindi üreticisi bu yıl da hindilerin elinde kalmasında korkuyor. Gerekçesiyse internet üzerinden yapılan satışlar.

AVCI: “SATIŞ YAPAMIYORUZ”

Haliliye’de Sancaktar Mahallesinde uzun yıllardır tavuk, hindi ve kaz satıcılığı yapan Rıdvan Avcı, her ürüne gelen zamların ardından hindilerin de fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Sezonu olmasına rağmen hindi satışlarının neredeyse durma noktasına geldiğini belirten Avcı, hindinin fiyatının şu anda 250 lira olduğu bilgisini verdi. İnternet ve sosyal medya platformları üzerinden hindi satışı yapanların daha yüksek fiyat verdiğine vurgu yapan Avcı, internet satışlarının fiyat yüksek olmasına rağmen kendilerini zora soktuğunu ifade etti.

“SOSYAL MEDYA BİZİ MAHVETTİ”

“Artık tavukçunun işi bitti” diyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medya üzerinden satış yapıldığı için işlerimiz yürümüyor. Tabii vatandaşların yüzde 50’si şu anda kandırılıyor sosyal medya üzerinden. Farkında değiller. Şu an ortalama bir hindinin fiyatı 250 lira, sosyal medyada 350-400 arası değişiyor bu rakam. Ama sosyal medya üzerinden taleplerin daha fazla olduğu görülüyor, satışlar sıfıra indi.”

Avcı, vatandaşları internet üzerindeki satışlarla kandırılmamaları uyarısında bulunarak, o mecralarda satılan hindilerin hem fiyat açısından pahalını olduğunu hem de hindinin büyüklüğü küçüklüğü açısından kandırıldığına dikkati çekti. Avcı, “Vatandaşların yüze 50’si kandırılıyor, dikkat etsinler” diye konuştu.

HABERLER  Meteoroloji: Çöl sıcakları geliyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.