enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Bilirkişi uygulamasında yeni dönem

Bilirkişi uygulamasında yeni dönem

Bilirkişi uygulamasında yeni dönem
09.08.2023 20:33
0
A+
A-

Taşınmazlarla ilgili davalar ve icra süreçlerinde değerleme şirketlerine yetki veren uygulama resmen başladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulama ile taşınmazla ilgili davaları hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Taşınmazlarla ilgili davalar ve icra süreçlerinde değerleme şirketlerine yetki veren uygulama resmen başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulama ile taşınmazla ilgili davaları hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilirkişi uygulamasında, kapsam genişletildi. Konut, iş yeri ve arsalarla ilgili davalarda özel şirketler de bilirkişilik yapacak.

Uygulamayı Ankara 35. icra dairesinde başlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hedefin yargı süreçlerini hızlandırmak olduğunu söyledi. Tunç, “Önümüzdeki aylarda muhasebe alanında araç değerleme anlamında bu uygulamayı başlatmış olacağız.” dedi.

Taşınmazlara ilişkin anlaşmazlıklarda, mahkemeler bu taşınmazların değerini tespit için bilirkişileri görevlendiriyor. Tek bir bilirkişi tarafından hazırlanan raporlara yapılan itirazlar, dava süreçlerinin uzamasına neden oluyor.

Bakanlık bunun önüne geçmek için gerçek kişilerin yanısıra özel hukuk tüzel kişilerin de bilirkişilik yapmasına olanak sağlayan uygulamayı hayata geçirdi.

HABERLER  Şanlıurfa'da yılanların çiftleşme dansı kameralara yansıdı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.