enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
ALTIN
2.436,85
BIST
9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Belediye Tartışmalı Yer İle İlgili Açıklama Yaptı

Belediye Tartışmalı Yer İle İlgili Açıklama Yaptı

Belediye Tartışmalı Yer İle İlgili Açıklama Yaptı
13.12.2021 16:54
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta Mimar Bahattin Çelik ve Emin Yetim arasında sosyal medyaya da yansıyan tartışmaya konu olan yer hakkında harekete geçti.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Mimar Bahattin Çelik ve Emin Yetim arasında sosyal medyaya da yansıyan tartışmaya konu olan beton santralinin tahliyesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce de ilgili firmayı uyardıklarını ve tahliye işlemlerini hızlandırdıklarını kaydetti.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı (20. Zırhlı Tugay Komutanlığı) arasında 09.04.2018 imza tarihli protokolle Akçakale ve Diyarbakır köprülü kavşaklarının çevre yolu yapım işleri nedeniyle ilgili firmaya protokolün 4.5 maddesi gereği şantiye sahası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmiştir.

Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Karaköprü İlçesi, Karaköprü Mahallesi 5079 ada 23 numaralı parseli “Belediye hizmet binası ve millet bahçesi yapılmak üzere” Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz adına tahsisi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Makamının 09.04.2020 tarih ve 6463 sayılı olurlarıyla uygun görülmüştür.

14.10.2021 tarih ve E-55435 sayılı yazımızla Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmeliği gereğince yasal mevzuata göre söz konusu yerin boşaltılması ile ilgili olarak işlem yapılacağı Yetimoğlu Madencilik Yağ İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne idaremiz tarafından iki defa İhtarname Tebligatı çekilmiştir.

Bahse konu Beton Santralinin tahliyesi için ilgili firma yeni bir yer arama çalışmalarına başlamış olup en kısa süre içerisinde tahliyesinin gerçekleştireceğini beyan etmiştir. Buna rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir an önce tahsisli alanın boşaltılması ve mevzuat çerçevesinde gerekli iş ve işlemlerin ivedi bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli çalışmalar devam etmektedir.”

HABERLER  Abide Köprülü Kavşağı kent trafiğini rahatlattı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.