enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Balıklıgöl’deki işgaller kaldırıldı! Esnafın talebi var

Balıklıgöl’deki işgaller kaldırıldı! Esnafın talebi var

Balıklıgöl’deki işgaller kaldırıldı! Esnafın talebi var
16.12.2021 11:17
0
A+
A-

‘Peygamberler şehri’ Şanlıurfa’nın kalbi konumundaki tarihi Balıklıgöl Platosu’nda yer alan kafe ve iş yerlerinin işgal ettiği alanlar çevik kuvvet polisi eşliğinde zabıta ekiplerince kaldırıldı. Esnaf, tarihi dokuya uygun bir projede ücretle yer almak istiyor

ŞANLIURFA – Eyyübiye sınırları içerisinde yer alan tarihi Balıklıgöl Platosu’nun dokusuna uygun düzenlemeler için bu sabah düğmeye basıldı.

Sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediyesi ile Eyyübiye Belediyesi zabıta ekipleri Balıklıgöl Platosu’na geldi. Zabıta ekiplerine çok sayıda çevik kuvvet polisi eşlik etti. Bölgedeki resmi olarak kiralanmış alanlar dışında kafe ve iş yerlerine ait tezgah, branda, korkuluk, oturma grubu gibi ekipler tarafından kaldırıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, daha önce kentin en önemli tarihi turistik mekanı olan Balıklıgöl bölgesinde işgal ve fahiş fiyata göz yummanın mümkün olmadığını ifade etmişti. Bu alanda bir karış işgale müsaade edilmeyeceğini kaydeden Erin, Balıklıgöl’ün tarihi dokusuna uygun adımların atılacağını açıklamıştı.

Tarihi bölgeye giriş- çıkış yerleriyle ilgili de çalışma yapılacağı öğrenildi.

ESNAF EKTİ: “ABARTIYA KAÇTIĞIMIZ DOĞRUDUR”

Alanda iş yerlerine ait bölümlerin kaldırıldığı esnaf ise tarihi dokuya uygun yapılacak projede yer almak istediklerini söyledi. 

“Biz esnaf olarak biraz abartıya kaçtığımız doğrudur” diyen bölge esnaflarından Mustafa Ekti, işgal edilen alanlarla ilgili önerisini şöyle açıkladı:

“Biz isteriz ki Şanlıurfa Valiliği, belediye ve yetkililer buradaki işgal yerleri karşılığında bizden belirli bir ücret talep etsinler. Burada bulunan işsiz kardeşlerimiz de iş sahibi olsunlar. Biz de burada ekmeğimize bakalım. Tabii usulünce, tarihi dokuya uygun bir projede yer almak istiyoruz. Balıklıgöl için bir proje uygulansın, biz uyarız.”

Ekti, valilik, belediye gibi kurumlar tarafından belirlenecek tarihi dokuya uygun ahşap veya kaplama gibi bir proje sunulursa, kendilerinin de aylık veya yıllık olarak bir ücret ödemeye hazır olduklarını kaydetti. Ekti, esnaf olarak taleplerinin bu yönde olduğunu ifade etti.

HABERLER  Karaköprü Belediyesi'nin mali tablosu içler acısı: 431 milyon lira borç!

DEMİR: “ŞİMDİYE KADAR BURADA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YOKTU”

Alanı işgal ettiği gerekçesiyle ekipler tarafından tezgahı kaldırılan İsmail Demir de şöyle konuştu:

“Benim burada tezgahımı yer işgal ettiği için zabıtlar kaldırdı. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Paramız, pulumuz yok. Emeğimizden de olduk, şimdi ne yapacağız biz? Şimdiye kadar burada böyle bir çalışma yoktu, bugün böyle bir çalışma yapılıyor. Zabıtalar bizi rahat bıraksınlar. Biz ekmeğimizin peşindeyiz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.