enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
26°C
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa zaten hep grevde! Doktorlar terk etti bölümler kapandı

Şanlıurfa zaten hep grevde! Doktorlar terk etti bölümler kapandı

Şanlıurfa zaten hep grevde! Doktorlar terk etti bölümler kapandı
16.12.2021 11:10
0
A+
A-

Sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine ülke genelinde sağlık çalışanları tam gün greve gitti. Kimi greve tepki gösterdi, kimi destek verdi. Şanlıurfa’da ise çarpıcı bir gerçek çıktı. Harran Üniversitesi Hastanesi

Şanlıurfa’da sağlıktaki sorunlar ciddi boyuta ulaştığı grevle gün yüzüne çıktı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ev sahipliğinde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası tarafından ortak açıklamayla dün ülke genelindeki grev kararı alındı. “Sağlık emekçileri g(ö)rev kararı aldı” sözüyle duyurulan grevin gerekçesi ise TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi… Şanlıurfa dahil ülkenin dört bir yanında sağlık çalışanları hakları için iş bıraktı. Hastanelerde adeta in cin top oynarken, acil servislerde ise yığılmalar yaşandı.

ŞANLIURFA’DA HANGİ BÖLÜMLER KAPALI?

Greve tepki de vardı, destek de… Ancak Şanlıurfa’da duruma tepki gösterenlere çarpıcı bir gerçekle yanıt geldi. Doktor Abdurrahman Öz, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde göğüs cerrahi, onkoloji, plastik cerrahi ve birçok yandal bölümlerinin aylardır kapalı olduğunu belirterek “HRÜ tıp fakültesi göğüs cerrahi, onkoloji, plastik cerrahi ve birçok yandal bölümleri aylardır grev yapıyor(kapalı), bu bir günlük grevde duyar kasan tipler bu bölümlerin hastaları mağdur olurken neredeydiniz! Neden bu bölümler kapalı sordunuz mu?” dedi.

Yapılan araştırmada kapalı bölümlerin bunlarla sınırlı olmadığı öğrenildi. Hastanede çocuk endokrinolojisi, çocuk gastroenteroloji, çocuk enfeksiyon, çocuk kardiyolojisi doktorlarının da bulunmadığı, cildiye polikliniğinde de sadece bir doktorun görev yaptığı öğrenildi. 

“URFA ZATEN HEP GREVDE”

Grevle gündeme getirilen konunun önemine dikkat çeken vatandaşlardan Şerif Kurtuluş ise kentte zaten kısmi bir grev olduğunu belirterek “Kapanan ve kapanması ihtimal olan bölümler için, giden ve gitmeye hazırlanan akademisyenler için emek harcanmalı. ‘Küçük kalsın benim olsun’ yaklaşımı kişi/gruplar için iyi olsa da Şanlıurfa’nın emekçi insanına haksızlık… Urfa zaten hep kısmi g(ö)revde maalesef” diye konuştu. 

HABERLER  Şanlıurfalılar dikkat! Yağış sonrası yol ulaşıma kapatıldı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.