enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
ALTIN
2.488,97
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
27°C
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
30°C

Urfa’da Kuyumculara Alarm Ve Kamera Takma Zorunluluğu Getirildi!

Urfa’da Kuyumculara Alarm Ve Kamera Takma Zorunluluğu Getirildi!

Urfa’da Kuyumculara Alarm Ve Kamera Takma Zorunluluğu Getirildi!
23.12.2021 09:12
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kuyumculara alarm ve kamera taktırılması zorunluluğu getirildi. Valilik’ten yapılan açıklamada “Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince yasal işlem yapılacaktır” denildi.
Şanlıurfa Valiliği kuyumculara kamera ve alarm Sistemleri kurulması hakkında flaş karar yayımladı.

Kararla merkez ve ilçelerdeki tüm kuyumculara belirtilen özelliklerde kamera ve alarm kurulması zorunluluğu getirildi. Valilik karara gerekçe olarak şu açıklama yapıldı:

“Suç ve suçluyla mücadeledeki caydırıcı etkisi, suç oluştuktan sonra ise faillerin tespiti ve delillendirilebilmesi açısından güvenlik kameraları ve alarm sistemi büyük bir öneme sahiptir. İnsan gözünün atlayabileceği bir detay, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kayıt altına alınabildiği gibi alarm sistemlerinin de caydırıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca delilden sanığa ulaşma açısından suç unsurların tespiti ile birlikte önleyici anlamda suçun oluşmadan engellenmesine de ciddi katkı sağlamaktadır. Bu çerçevede Şanlıurfa ilinde bulunan kuyumcularda güvenlik düzeyinin arttırılması için günün ihtiyaçlarını karşılayacak kamera sistemlerinin kurulması ve kolluk kuvvetleriyle entegre olacak şekilde alarm sistemlerinin faaliyete geçirilmesi amaçlanmıştır. Suçluluğun en aza indirilmesi için yapılacak her çalışmanın belli bir maliyeti olmasının yanında hem maddi hem de psikolojik getirileri çok daha fazladır. Toplumsal huzurun ve güvenliğin sağlanması, teknolojik imkânların kullanımını da zorunlu kılmaktadır. Bu doğrultuda günümüzde işyerlerinde kamera takılması ve alarm sistemlerinin kurulması kaçınılmaz bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır” denildi.

KURALA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Açıklamada kuyumcu esnafına kararın tebliğinden sonraki 1 ay içinde kamera ve alarm kurulması gerektiği belirtilerek “Tanınan süre sonunda kuyumcular alması uygun görülen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek, yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince yasal işlem yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

İşte kamera ve alarm Kullanımı, özelliği ve görüntülerinin saklanma süre ve koşulları:

HABERLER  Kömürhan Köprüsü açıldı! 16 şehri birbirine bağlıyor

“Belirtilen iş yerlerinde iç ve dış mekânlarda bulunan kameraların görüş alanı işyerinin tamamını kapsamalı ve 7 gün 24 saat kesintisiz kayıt yapabilmelidir.
Kamera görüntü kayıtları en az 30 (otuz) gün süreyle saklanabilir olmalıdır.


Kameralar renkli ve ortamdaki ışık miktarının yeterli olmadığı durumlarda siyah-beyaz kayıt yapabilme özelliğine sahip olmalıdır.


Cihazlarda arşiv görüntülerine tarih ve saat girilerek kolayca ulaşılabilmeli, gerekli olduğunda güvenlik kuvvetlerinin kullanımına sunulmalıdır.


İşyerlerine acil durumlarda alarm izleme merkezleri tarafından 112 Acil Çağrı merkezine ve işyeri sahibine bildirimde bulunacak şekilde alarm sistemi kurulacaktır.


Alarm sistemlerinin 24 saat kesintisiz hizmet verebilecek (enerji kesintileri durumu vs.) özellikte olması sağlanacaktır.
İşyerlerine kurulacak alarm sistemlerinin darbeye duyarlı (duvar kırılması, kepenk kırılması vs.) özelliklerde olması sağlanacaktır.


Verilen süre sonunda faaliyet gösteren kuyumcular kolluk kuvvetleri tarafından alınması gereken güvenlik tedbirleri yönünden denetlenir ve yerine getirilmeyen hususlar mülki idare amirliklerine gereği yapılmak üzere bildirilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.