enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
ALTIN
2.306,70
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Başkan Beyazgül’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Beyazgül’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Başkan Beyazgül’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
10.01.2022 10:49
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, tüm gazetecilerin gününü kutladı.

Beyazgül mesajında, “Gazetecilik mesleği, halkın gözü kulağı olan, kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi kendisine temel ilke edinen, doğru bilgi akışının sağlanmasında önemli bir yere sahiptir. Gecesi gündüzü yani mesai mefhumu olmayan mesleklerin başında gelir gazetecilik. Bilgiye ve haberlere olan erişimin internet aracılığı ile arttığı ve telefonlara, tabletlere sığdığı bir dönemde halkı doğru tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazetecilerin yapmış oldukları görevin önemi daha da artmaktadır.

Gelişen teknoloji ile birlikte halkın haber alma araçları daha da gelişirken vatandaşlarımızın yanlış haberlerle karşı karşıya kalma durumları da giderek artmıştır. Bu bilgi kirliliğinden kaynaklanan olumsuz etkilerin vatandaşlarımız üzerinde etkisi oldukça büyüktür. Gazetecilerimiz günümüz şartlarında doğru ve tarafsız bilgiyi halka aktarmanın yanı sıra yalan ve yanlış bilginin de önünün kesilmesi için yoğun bir çaba sarf etmektedirler.

Gazeteciler, haber niteliği taşıyan olayların peşinde koşarken sadece kamuoyunun bilgi alma hakkını temin etmezler. Gazeteciler aynı zamanda demokrasinin gelişimini, olgunlaşmasını, toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasını da sağlarlar.

Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Şanlı şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarı dolu bir yıl temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

HABERLER  Beyazgül: Bilime ve teknolojiye önem vermeyen gelişemez
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.