enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Şanlıurfa’da su zammı gündemde!

Şanlıurfa’da su zammı gündemde!

Şanlıurfa’da su zammı gündemde!
12.01.2022 09:42
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi suya zam yapmak istiyor. Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen su zammına SP’li belediye meclis üyesi Fırat Sultan tepki göstererek önergenin geri çekilmesini istedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde su zammı gündeme geldi.

Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında yapılan toplantının gündem maddeleri arasında Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından verilen su zammı ilgili önerge de yer aldı.

ŞUSKİ tarafından verilen önergede şu ifadelere yer verildi:

“ŞUSKİ Yönetim Kurulunca ön incelemesi tamamlanan EK’te belirtilen ‘Su ve Atıksu Tarife Fiyatlarının Güncellenmesi’ ilgili Yönetim Kurulu Kararının, Genel Kurul onayına sunulması gerekmektedir.

Makamınızca da uygun görülmesi halinde Genel Kurul gündemine alınmak üzere yazımız ve eklerinin Genel Kurul havalesini, olurlarınıza arz edilir.”

“LÜTFEN BU ÖNERGE GERİ ÇEKİLSİN”

Saadet Partili Meclis Üyesi Fırat Sultan, Büyükşehir Belediyesi’nin suya zam yapma girişimine tepki gösterdi.

Daha 2 ay önce ŞUSKİ’nin bütçesini onaylarken su zammı yapılmayacağının taahhüt edildiğini belirten Sultan, “Şimdi zam diyoruz. Burada bulunan bütün meclis üyelerinin vicdanına sesleniyorum. Biz iki ay önce bir karar veriyoruz, sonrasında bu kararı değiştiriyoruz” dedi.

“Geçen sene Urfa’da yapılmayanı yaptık” diyen Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Su zamları zaten alınıyor. Biz hala halkın üzerine gitmeye çalışıyoruz. Bu önergenin gelmesini esefle kınıyorum. Lütfen bu önerge geri çekilsin. Biz daha halktan ne istiyoruz başkanım?”.

Başkan Vekili Kaytan, gündem oluştuğunu belirterek önergeyi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini meclis üyelerinin oluruna sundu. Önerge oy çoğunluğuyla komisyona havale edildi.

YÜZDE 50 ZAM İDDİASI

Öte yandan su zammı sosyal medyada da gündeme getirildi. Araştırmacı-yazar Yusuf Sabri Dişli, ŞUSKİ’nin yüzde 50 zam yapacağını aktardığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

HABERLER  Urfa'da Mevlevihane Camii'nin tuvaletleri görenleri hayrete düşürüyor

“Keşke belediyemiz de kademeli ayar zammı çekseydi! Yeraltı kaçağı en çok olan illerden biriyiz. Kırsal tahsilatı yüzde 30 bile değil. Üstelik klor kokusu iğrenç! Bir de dostun biri sitem etmiş Niye yazmıyorsunuz? Sanki yazılsa zam geri alınacak! Fatura değişecek!”

ŞUSKİ’DEN YALANLAMA

ŞUSKİ, Dişli’nin paylaşımına duyarsız kalmadı. ŞUSKİ’nin resmi sosyal medya hesabından Dişli’ye verilen yanıtta zammın gündemde olmadığı kaydedildi. ŞUSKİ, yanıtında şu ifadeleri kullandı: “Sabri Dişli bey merhabalar herhangi bir zam söz konusu değildir”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.