enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Tehlike arz eden köpek ırklarının kaydı için verilen süre bitti

Tehlike arz eden köpek ırklarının kaydı için verilen süre bitti

Tehlike arz eden köpek ırklarının kaydı için verilen süre bitti
14.01.2022 18:48
0
A+
A-

Tehlike arz eden 6 köpek ırkının kısırlaştırılıp il ve ilçe tarım müdürlüklerinde dijital kimliklerinin oluşturulması için bugün son gün. Peki Urfa’da bu gruptaki kaç köpek kayıt altına alındı?


Amerikan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Amerikan Staffordshire Terrier ve Amerikan Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak kayıt altına alınması için verilen süre bugün doluyor.

Hayvanları Koruma Kanunu ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında yasaklı köpek ırklarının kısırlaştırılarak kayıt altına alınması gerektiği bildirilmişti.

Köpeklerin belli koşullarla beslenmesine devam edilmesi için gereken işlemlerde süre bugün sona eriyor.

Urfa’daki köpek sahipleri ise sürenin dolmasına saatler kala gereken işlemleri tamamlamak için ilçe tarım ve orman müdürlüklerinde gitti. Hayvanseverler, köpeklerine çip taktırarak eksik aşılarını yaptırdıklarını kaydetti.

CEZASI 11 BİN TL

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şu ana kadar ilk genelinde toplam 15 köpeği çipleyerek kayıt altına aldıklarını bildirdi.

Kaydı olmadığı tespit edilen hayvan sahiplerine yaklaşık 11 bin TL idari para cezası uygulanacak.

HABERLER  Şanlıurfa İHH'dan bir ayda 13,5 milyon liralık yardım
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.