enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5541
EURO
34,8917
ALTIN
2.436,70
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
33°C
Şanlıurfa
33°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
Cuma Çok Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
33°C

Bakan Nebati’den KYK açıklaması

Bakan Nebati’den KYK açıklaması

Bakan Nebati’den KYK açıklaması
23.08.2022 11:16
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, KYK borçlarına ilişkin olarak Ekim ayında yasa çıkaracaklarını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ulusal bir televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nebati, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarına ilişkin olarak ekim ayında Meclis açılınca torba yasa kapsamında sorunların çözüleceğini ifade etti.

Nebati’nin açıklamaları şu şekilde:

“4 milyon haneye doğal gaz ve elektrik desteği veriyoruz, 2022 yılında dar gelirlilerin doğal gaz ve elektrik kullanabilmeleri için 142 milyar TL’den vazgeçtik, şu anda Dünyada en fazla destek veren ülkelerin başında geliyoruz.

Dünyadan en çok hane halkını destekleyen, doğal gaz üreticisi olmayıp da destekleyen ülkeyiz. Yüzde 82’ye kadar desteklemeler söz konusu. Sadece doğal gaz ve elektrik düzenlemesi yapmadık. Kiralarda da yüzde 25’lik artış sınırı getirdik, bir miktar rahatlama sağladık. Gerek konut gerek kiralarda da normalleşme kendine gelmeye başladı. Ücretlerde yüzde 50’lik artış sağladık. Salgın döneminde dar gelirliler oldukça rahatladılar.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi yapılacak. Biz de KGF üzerinden de konut üretiminde desteklerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz.

(KYK kredileri hakkında) ekim ayındaki ilk Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer müjdesini açıklamadığımız alanlar dahil olmak üzere torba yasada bunları çözeceğiz.”

HABERLER  Mehmet Akif İnan'ın kardeşi toprağa verildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.