enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Urfa’da yılbaşında alınacak önlemler

Urfa’da yılbaşında alınacak önlemler

Urfa’da yılbaşında alınacak önlemler
28.12.2022 13:06
0
A+
A-

Şanlıurfa Valiliği, yılbaşı günü ile gecesinin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesi için alınan tedbirleri açıkladı.

Şanlıurfa Valiliği, yılbaşı gecesi için alınan önlemleri duyurdu.

“Belediye, Emniyet ve Jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için en üst seviyede tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir” denilen açıklamada, tedbirler şöyle sıralandı:

“1-İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, 28.12.2022 günü saat 08.00 ile 03.01.2023 günü saat 08.00 arasında halkın yoğun olarak bulunduğu sorumluluk bölgeleri itibarıyla huzur planlarını uygulamaya koyacaklardır. Halkın alışveriş yaptığı yerlerde, otogar ve şehir içi otobüs duraklarında, üniversite çevresinde en üst düzeyde güvenlik tedbirleri alınacak; yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde görev yapacak trafik ekipleri veya timlerinin sayıları artırılacak; devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır.

2-Belediyelerce toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacak; itfaiye, su, kanalizasyon ve doğal gaz arıza ekipleri hazır hale getirilecek, nöbetçi memurlukları vatandaş müracaatlarına açık tutulacaktır.

3-İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kaçak, sahte içki üretimi ve dağıtımının engellenmesi noktasında gerekli denetimler yapılarak (yılbaşı gecesi dahil), sahte, bandrolsüz içki satışı yapanların tespiti ile haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

4-Gıda üreten iş yerleri ile gıda satışını yapan toplu tüketim yerlerinde, gıda güvenliğine ve tüketicinin aldatılmasının önlenmesine yönelik kontroller sıklaştırılacaktır.

5-Yılbaşında halkın sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının karşılanarak problemlerinin çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlamalar yapılacaktır.

6-Elektrik arızalarına anında müdahale edebilmek için DEDAŞ İl Koordinatörlüğü tarafından yeteri kadar ekip göreve hazır bulundurulacaktır.

7-Telefon arızalarına karşı İl Telekom Müdürlüğü arıza ekiplerini hazır bulunduracaktır.

HABERLER  Birecik’te yaralı halde bulunan yavru doğan DKMP ekiplerince tedaviye alındı

8-Yılbaşında meydana gelebilecek sel, su baskını, fırtına, yangın vb. doğal afetlere anında müdahale edebilmek ve yolların trafiğe açık tutulması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Karayolları 91. Şube Şefliği ile ilgili belediyelerin üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak; yeterli ekip, araç ve teçhizatlar ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacaktır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.