enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Parçalı Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Doğal gaz için İran Cumhurbaşkanı ile görüştüm”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Doğal gaz için İran Cumhurbaşkanı ile görüştüm”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Doğal gaz için İran Cumhurbaşkanı ile görüştüm”
27.01.2022 07:42
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’ın Türkiye’ye gaz vermeyi kestiği iddialarına ilişkin konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İran’ın Türkiye’ye gaz vermeyi kestiği ve Türkiye’de doğal gaz sorunu yaşanacağı iddialarına yönelik şunları söyledi:

“İran’a borcumuz kesinlikle söz konusu değil. Bu iddialar yalandır. Cumhurbaşkanı ile yaptığımda kendisine söyledim. Onlar bir arızadan ötürü ‘Bu işi 10-15 gün erteleme durumumuz olacak’ dediler. Biz kendilerine bu işi Haziran’a kadar ertelemek suretiyle, biz de bu sert geçen kışı daha rahat şartlarda geçiririz, dedik. Şu anda da İran’da kış çok sert.”

“15 GÜN İÇERİSİNDE DOĞAL GAZ AKIŞI DEVAM EDECEK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ve BOTAŞ’tan bir ekibi İran’a gönderdiklerini ifade eden Erdoğan, “10 gün bilemediniz 15 gün içerisinde doğalgaz akışı devam edecek. Tedbirlerimiz var. Tuz Gölü’nün altındaki depolama çalışmamız, gemilerimizle gelen doğalgaz olayımız var. Gaz akışının sağlanması bir taraftan gerçekleşecek, bu kış ortasında vatandaşımızı birinci derecede korumak durumundayız. Sanayide biraz kontrollü gitmek durumundayız. Gerek Enerji gerek Sanayi Teknoloji Bakanlarımız müşterek çalışmayla koordine ettiriyorlar” diye konuştu.

ELEKTRİKTEKİ FİYAT ARTIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte de kademeli tarifenin Türkiye’deki hanelerin tüketimi hesaplanarak 150 kilovat saat olarak belirlendiğini söyledi. Erdoğan, “Aylık 150 kilovat saatlik tüketim düşük tarifeden 150 kilovat saati aşan tüketimler daha yüksek faturalandırılıyor. 1 ay 30 gün varsayılarak günlük 5 kilovat saatin 30 güne tekabül eden miktarından hareketle oluşuyor. Elektriğin verimli kullanımını teşvik etmek. Dar gelirli vatandaşların kullandığı elektriğin sübvanse edilmesini sağlamak, uygulama yeni başladı. Önümüzdeki günlerde veriler netleşecek” şeklinde konuştu.

HABERLER  SGK'ya katılı tüm çalışanlar yarın aşı randevu alabilecek
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.