enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Naci Görür’den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz

Naci Görür’den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz

Naci Görür’den tedirgin eden uyarı: Depremlerde artış bekliyoruz
12.08.2023 12:05
0
A+
A-

6 Şubat depreminin ardından bölgede sarsıntılar sürüyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu. işte detaylar..

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından bölgede sarsıntılar ve artçı depremler hala devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu durumu değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

LEVHA HAREKETLERİ ARTTI

Prof. Dr. Görür, 6 Şubat depremleri sırasında levha hareketlerinde bir hızlanma gözlemlediklerini belirtti. Arap levhasının Avrasya’ya doğru hareket etmesi sonucu Doğu Anadolu’nun sıkıştığına dikkat çekti. Bu sıkışma nedeniyle bölgede göreceli olarak artan depremlerin beklenilebileceğini ifade etti.

MALATYA DEPREMİ ARTÇI DEĞİL

Malatya’da meydana gelen depremleri artçı depremler olarak nitelendirmeyen Prof. Dr. Görür, bu depremlerin muhtemelen komşu ve bağımsız faylar nedeniyle oluştuğunu belirtti. Depremlerin, 6 Şubat depremlerinin oluşturduğu faylardan ziyade bağımsız faylar sebebiyle gerçekleştiğini açıkladı.

MALATYA DEPREMİNDEKİ OLASI YENİ FAYLAR

Son iki depremin hangi fay tarafından üretildiğini tespit edemediklerini ifade eden Görür, bu depremlerin belirli bir fayın kırılmış kesimleri veya komşu faylar nedeniyle meydana geldiğini düşündüğünü söyledi. Haritalarda çizilmemiş olmaları nedeniyle bu depremlerin hangi faya ait olduğunun belirsiz olduğunu dile getirdi.

CELAL ŞENGÖR’DE MARMARA DEPREMİ İÇİN UYARMIŞTI

Prof. Dr. Celal Şengör’ün beklenen Marmara depremi nedeniyle İstanbul’dan taşınacağına dair açıklamalarını değerlendiren Görür, Celal Şengör’ün bu söyleminin aslında halka farkındalık oluşturmak amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca İstanbul’un depreme hazır olmadığını ve İstanbulluların da kendilerini depreme hazırlayamadığını belirtti. Celal Şengör’ün bu uyarıyı İstanbul halkına hatırlatmak amacıyla yaptığını vurguladı.

HABERLER  İletişim Başkanlığı sitesinde Siverek "Diyarbakır'ın ilçesi" olarak gösterildi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.