enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5143
EURO
34,9020
ALTIN
2.432,10
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Sağlık hizmetlerinde yeni dönem: Uzaktan muayene uygulaması hizmete başladı!

Sağlık hizmetlerinde yeni dönem: Uzaktan muayene uygulaması hizmete başladı!

Sağlık hizmetlerinde yeni dönem: Uzaktan muayene uygulaması hizmete başladı!
16.02.2022 13:54
0
A+
A-

Sağlık Bakanlığı önemli bir karara imza attı. Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Uzaktan Sağlık Hizmeti’ projesinin yeni uygulaması Bakan Fahrettin Koca tarafından açıklandı.


Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta resmi gazete üzerinden Uzaktan Sağlık Hizmeti projesini duyurmuştu. Bu proje sayesinde hastalar artık hastaneye gitmeden muayene olup tedavi olabilecek. Bu proje kapsamında yeni bir uygulama daha hayata geçti.

Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmesi için hastaneye gelme şartını kaldıran Bakanlık, bu uygulama ile hastaların ihtiyaç duydukları ilaç ve tıbbi malzemeleri de evlerinden çıkmadan almalarını sağlayacak.

SAĞLIK RAPORU EVDE DÜZENLENEBİLECEK

Bundan böyle yatağa bağımlı yetişkin ve çocuk hastalar için sağlık raporları evlerinde düzenlenebilecek. Hastalar, Evde Sağlık Hizmetleri sayesinde evlerinden çıkmadan ihtiyaçları olan mama, bez ve tıbbi cihazları isteyebilecek.

Yatağa bağımlı hastanın sağlık raporunun evinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulama Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladı. Uygulamanın kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırılması hedefleniyor.

HABERLER  İlaç fiyatlarına yüzde 25 zam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.