enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
16.02.2022 19:52
0
A+
A-

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, 9. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada bundan sonra Urfa’nın fuarlar şehri olacağını söyledi.


Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı gerçekleşti.

Şanlıurfa Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

Fuarda, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera teknolojileri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, tarım, fide, fidan, bahçecilik, traktörler, biçerdöverler, tarım alet ve makineleri, canlı hayvan yetiştiriciliği, süt ve süt endüstrisi gibi sektörler bir araya geldi.

BEYAZGÜL: “ŞANLIURFA ARTIK FUARLAR ŞEHRİ OLACAK”

Şanlıurfa’nın tarım ve hayvancılık alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Beyazgül, ilk defa yurt dışından da katılımcıların yer aldığını söyledi. Beyazgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İlk defa yurt dışından da katılımcılarımız var. Hindistan ve Polonya’dan katılımcılarımız var. Şanlıurfa’nın dünyaya açılmasının ilk adımıdır. Bundan sonraki fuarlarda daha yaygın bir şekilde devam edecektir. Fuarımız çiftçilerimize çok yarar sağlayacak. Şanlıurfa turizm şehri, Şanlıurfa tarım şehri, Şanlıurfa kültür, gastronomi şehri ama Şanlıurfa artık fuarlar şehri olacak.”

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise şu anda dünyanın en büyük silahının gıda olduğunu belirterek, “Tarımın kıymetini çok iyi bilmemiz lazım” dedi.

Şanlıurfa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek de, Şanlıurfa’nın tarımda Türkiye’nin kaderini belirleyecek potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, “Bu tür fuarları yakinen takip etmemiz gerekiyor. Fuara katılanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 19 Şubat’a kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

HABERLER  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Urfa Vekili İle Özel Görüşme!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.