enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

HÜDA PAR’dan Hükümete İsrail tepkisi

HÜDA PAR’dan Hükümete İsrail tepkisi

HÜDA PAR’dan Hükümete İsrail tepkisi
19.02.2022 13:03
0
A+
A-

İsrail’in Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesine tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu; siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin koparılması gerektiğini belirtti.


HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İsrail’in Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesine tepki göstererek, “Bizim nazarımızda siyonist işgal rejimi bir devlet değildir ve devlet muamelesi de görmemelidir. Devlet olmayan bir topluluğun başındaki kişiyi siz memleketinize davet edip ona ‘devlet başkanı’ muamelesi yaparsanız bu, şimdiye kadar Kudüs davasından dolayı yaptığınız artıları ve Müslümanları ciddi şekilde yaralar” dedi.

“SİYONİZM SADECE MÜSLÜMANLARIN DEĞİL, İNSANLIĞIN BAŞINA BELADIR”

Yapıcıoğlu, “Aylar önce bazı körfez ülkelerinin siyonist rejimle attığı normalleşme adımlarını hükümete yakın organlar, akademisyen ve gazeteciler bu ülkelere ciddi şekilde tenkit ve eleştiriler yönelttiler. Siyonist rejimle ilişki kurmak ya da normalleşmek sadece Araplara mı haram? Bu adımlar hiçbir Müslümana yakışmaz.

Siyonizm sadece bütün Müslümanların değil tüm insanlığın başına beladır. İşgal rejiminin mevcudiyetinin devam etmesi sadece Filistinlilerin değil bütün ümmetin ve insanlığın zararınadır. Çare bunlarla tüm siyasi, askeri ve ekonomik ilişkileri koparmaktır. Siyonist işgal rejimini bir devlet olarak tanımaktan vazgeçip oranın yetkililerini de devlet sıfatıyla davet etmemek ya da ziyaret etmemek gerekir” ifadesini kullandı.

Filistin’deki direniş gruplarının direnişte kararlı olduklarını ifade eden Yapıcıoğlu, “Direniş gruplarıyla temaslarımız var. Hiç kimse onları desteklemese ve davalarını sahiplenmese bile onlar direnişlerini devam ettirecekler. Bu durum İslam ülkeleri yöneticilerinin, STK ya da grupların onları destekleyip desteklenmemesinin hiçbir şey ifade etmediği anlamına gelmez. Onlara her konuda destek verilmesi bütün İslam ülkelerinin boynunun borcudur” diye konuştu.

HABERLER  Pakdemirli açıkladı: " Hesaplara aktarılmaya başlandı"
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.