enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

CHP Urfa’nın yönetimi nasıl belirlendi?

CHP Urfa’nın yönetimi nasıl belirlendi?

CHP Urfa’nın yönetimi nasıl belirlendi?
23.02.2022 16:51
0
A+
A-

CHP Şanlıurfa’nın yeni yönetimine geçici olarak Ferhat Karadağ başkanlığında 7 isim getirildi. Kulislerde ise yeni yönetim için en büyük etkinin Urfalı bir belediye başkanı olduğu konuşuluyor.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanlığı’ndaki yönetim değişikliği gündemdeki yerini yeni kulis bilgileri ile korumaya devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU ÖZ ELEŞTİRİDE BULUNMUŞTU

2021’in son ayında Şanlıurfa’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öz eleştiride bulunarak “Şanlıurfa’nın 13 milletvekili var. Bize son seçimlerde bir milletvekili verdiniz ama geçmişte Şanlıurfa CHP’nin kalesi olarak görülürdü. Eğer Şanlıurfa’dan 13 milletvekili çıkarken biz bir milletvekili çıkartıyorsak bu ayıp bize ait. O yüzden aynı zamanda sizinle helalleşmeye de geldim. Gelmedik, sofranıza oturmadık, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk nutuklar attık niye bize oy vermiyorsunuz dedik, niye versin ki? Bütün toplumla helalleşeceğiz. Eksiğimizi, hatamızı kabul etmek erdemdir” diye konuşmuştu.

GENEL MERKEZ GEÇİCİ YENİ YÖNETİMİ DUYURDU

Kılıçdaroğlu’nun gidişinden bir kaç ay sonra -ne kadar öz eleştirinin etkili olduğu hala bilinmezliğini korusa da- CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir’in görevden alındığı iddia edildi. İddialardan kısa bir süre sonra da CHP Genel Merkezi’nden bir açıklama geldi ve Ferhat Karadağ’ın geçici yönetimde yeni il başkanı olduğu duyuruldu. Açıklamada “Boş olan Şanlıurfa İl örgütünde, CHP Tüzüğü’nün 24/5. maddesi uyarınca, Olağanüstü Kongre yapmak üzere; Ferhat KARADAĞ Başkanlığında (7) kişiden oluşan İl Geçici Kurulu’na, aşağıda isimler yazılı üyelerin atanmasına, Merkez Yönetim Kurulu’nun 21 Şubat 2022 tarihli toplantısında karar verilmiştir.” denildi.

KULİSLERDE GEÇEN İSİM

Kulislerde ise hareketlilik arttı. Cidir’in istifasına dair henüz ilgili kişiler açıklama gelmediği için net bir neden ortaya konulmazken; genel merkez tarafından 7 kişilik geçici yönetim ile başkanlığa atanan Karadağ’a bu görevin verilmesinde Şanlıurfalı Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın etkili olduğu konuşuluyor.

HABERLER  Şanlıurfa kırsalında yapılan Millet bahçesi açılışa hazırlanıyor
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.