enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
32°C

Şanlıurfa pazarlarında ‘hıyar’ bolluğu

Şanlıurfa pazarlarında ‘hıyar’ bolluğu

Şanlıurfa pazarlarında ‘hıyar’ bolluğu
01.03.2022 15:50
0
A+
A-

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle sebze meyve ihracatı yapılamadığı için Şanlıurfa pazarlarında özellikle salatalık (hıyar) fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.


Rusya-Ukrayna savaşından Türkiye’nin bölgeye gerçekleştirdiği meyve-sebze ihracatı da etkilenirken, bu durum iç piyasada özellikle salatalık ve domates fiyatlarında büyük düşüş yaşanmasına neden oldu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ihracatı yapılamayan ürünler Urfa’da da semt pazarlarını doldurdu. İhracatı yapılamayan ürünlerin arasında yer alan dikenli salatalığın fiyatı neredeyse yarı yarıya indi. Salatalığın yanı sıra domates fiyatlarında da düşüş gözlendi.

Esnaf ürünlerin ucuz olmasını olumlu karşılarken vatandaşlar da ürünlerin biraz daha düşmesi gerektiğini söyledi.

TAŞKIN: “SAVAŞ SALATALIĞI VURDU”

Yaşanan savaş nedeniyle bazı sebze meyve ürünlerinde fiyatların düştüğünü belirten pazar esnafı Beşir Taşkın, “Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle salatalık ve domates ürünlerinin fiyatları düştü. Geçen hafta salatalığın kilo fiyatı 20-18 liraydı, bu hafta 12 liraya kadar ucuzladı. Bu ürünlerin savaş bölgesine ihracatı şu anda yapılmadığı için ucuzladı, haftaya daha da ucuzlar. Fiyatlar 8-10 lira olur” dedi.

KESER: “BU GİDİŞLE FİYATLAR DAHA DA DÜŞER”

İlkbahar mevsiminin başlangıcı ve sıcaklığın etkisini göstermesiyle de geçen haftaya göre ürünlerin fiyatlarında düşüş yaşandığını dile getiren pazarcı Mahmut Keser ise şunları söyledi:

“Pazarda ürünler geçen haftaya göre epey düştü. Geçen haftalarda domates, salatalık 20-25 liradan satılıyordu ama şu anda fiyatları 10 liraya kadar geriledi. Kar yağdığı dönemde yollar kapalıydı, soğukluk vardı ama şimdi seralar açıldı. Sıcaklık nedeniyle üretim de çoğaldı. Bu gidişle fiyatlar daha da düşer.”

KURT: “SAVAŞ OLDUĞU İÇİN İHRACAT YAPILMIYOR”

Pazarda sebze ve meyvenin ucuzlamasının vatandaşlarda yansımasının kendileri adına olumlu olduğunu vurgulayan esnaf Halil Kurt, daha fazla satış yapabildiklerini kaydetti. Kurt, “Rusya ve Ukrayna’da savaş olduğu nedeniyle ihracat olmadığı için pazardaki domates, salatalık gibi ürünler epey ucuzladı. Salatalık şu anda 5 lira, domatesi de 5 liradan satışa sunuyoruz. Ürünler akşama doğru daha da düşüyor. Ürünlerin ucuz olması bizim için daha iyi. Vatandaşlar daha çok talep ediyor” diye konuştu.

HABERLER  Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 16 tutuklama

ÖLMEZ: “YAŞANAN SAVAŞ ÜRÜNLERİ DE ETKİLEDİ”

Ahmet Ölmez de hal pazarında bir anda fiyatların düştüğüne dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Bugün sabahleyin hal pazarına girdik, malların fiyatları düşmüştü. Domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünlerin fiyatı inmişti. Domatesi geçen hafta burada 12 liraya satıyorduk, bu hafta 7 liraya kadar indi. Yaz yaklaştığı için fiyatlar iniyor. Elbette yaşanan savaş ürünleri de etkiledi. Kapılar kapandığı için ihracat olmuyor. Mallar burada kaldığı için ucuz oluyor” dedi.

KAYA: “HALA PAHALI”

Vatandaşlardan Muhammed Halil Kaya ise pazardaki fiyatların daha da ucuzlamasını beklediklerini söyledi. Kaya, “İhracat yapılamadığından dolayı bazı ürünlerin fiyatları önceki haftalara göre inmiş gözüküyor ama bizler için hala pahalı. Alım gücümüz çok düştü. Umarım fiyatlar daha da düşer” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.