enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
34°C
Şanlıurfa
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Mezopotamya Sümbülü için kilometrelerce yürüdüler

Mezopotamya Sümbülü için kilometrelerce yürüdüler

Mezopotamya Sümbülü için kilometrelerce yürüdüler
06.03.2022 21:46
0
A+
A-

‘Sakin Şehir’ olarak adlandırılan ve karagülleriyle meşhur Halfeti’de, Koku Festivali düzenlendi.


Festivalde nadir görülen Mezopotamya Sümbülü için yürüyüş düzenlenirken, festivalin bir diğer etkinliğiyse koku parfüm tasarım atölyesi oldu.

  1. Halfeti Koku Festivali çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde davetliler, nadir görülen Mezopotamya Sümbülü ile birbirinden güzel kokulu endemik bitkileri koklamak ve görüntülemek için dolaştı.

Festival, Seldek Mahallesi’nden Batık Köy Savaşan yamaçlarına kadar “Mezopotamya Sümbülü” yürüyüşü ile başladı.

Koku Festivaline, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Halfeti Kaymakamı Selin Sar, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Hasan Akan, Koku Kültürü ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Bihter Türkan Ergül, Yerli Doğa Rehberi Süleyman Yıldız, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bu yılki festival kapsamında koku atölyeleri oluşturuldu. Atölyede üretilen karagül ve limon kokuları etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.

MEZOPOTAMYA SÜMBÜLÜ İÇİN 6 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Koku Kültürü ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Bihter Türkan Ergül, 6 kilometrelik doğa yürüyüşü parkurunda Mezopotamya Sümbülü’nü yakından görmek için yürüyüş yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye coğrafyasında baktığınız zaman muhteşem koku kültürleri görürsünüz. Çiçeği, baharatı, ağacı, meyvesi, köklerinden muhteşem kokular yayılır. Asur Mezopotamya, Hitit, Selçuklu, Osmanlı’ya baktığın zaman çok geniş bir kültürden bahsediyoruz. Bugün de burada Mezopotamya Sümbülü’ne bir yürüyüş yapıyoruz.”

Mezopotamya sümbülünün geçmişi 5 bin yıla dayanan bir çiçek olduğunu sözlerine ekleyen Ergül, “Bölgede Mezopotamya Sümbülü çok az kaldı hatta biz bunların bittiğini düşünüyorduk. Bizler de bugün bu endemik bitkiyi nasıl çoğaltırız, tekrardan gün ışığına çıkartıp dünyaya nasıl tanıtabiliriz diye dernek olarak varız. Kıymetli hocalarımızın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bir kültürün yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Buradan çıkan bu çiçeği Karadeniz, Ege, Marmara ve dahi bütün tüm dünyada Mezopotamya Sümbülü’nü tekrardan eski coşkusuna eski zarafetini kazandıracağız” şeklinde konuştu.

HABERLER  Haliliye’de güzellik merkezi denetimi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.