enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
34°C
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Urfalı kızlar, Türkiye şampiyonasına gidiyor

Urfalı kızlar, Türkiye şampiyonasına gidiyor

Urfalı kızlar, Türkiye şampiyonasına gidiyor
14.03.2022 10:58
0
A+
A-

Hatay’da düzenlenen Okul Sporları Futbol Yıldız Kızlar Turnuvasında Şanlıurfa’yı temsil eden Şehit Mustafa Direkli Ortaokulu öğrencileri, gösterdikleri performansla Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.


Hatay’da 1-4 Mart tarihleri arasında Okul Sporları Futbol Yıldız Kızlar Bölge Turnuvası düzenlendi.

Turnuvada Şanlıurfa’yı Şehit Mustafa Direkli Ortaokulu’nun kız futbol takımı temsil etti. Şanlıurfa temsilcisi, 8 ilin şampiyonunun katıldığı turnuvada; Hatay, Osmaniye ve Gaziantep temsilcileriyle karşılaştı.

Şehit Mustafa Direkli Ortaokulu, bölgesel turnuvaya Okul Müdürü Murat Yurtseven başkanlığında, Beden Eğitimi Öğretmeni Doğukan Sun, Matematik Öğretmeni Ayşe Demirel ve 17 kız sporcudan oluşan 20 kişilik bir kafileyle katıldı.

Turnuvada Hatay ve Osmaniye temsilcileriyle eşleşen Şehit Mustafa Direkli Ortaokulu her iki maçta da berabere kalarak adını finale yazdırdı. Final müsabakasında Gaziantep temsilcisini penaltı atışları sonucunda 4-3 yenen Urfa temsilcisi, adını Türkiye’de son 24 takım arasına yazdırdı. Takım, Türkiye finallerinde oynamaya hak kazandı.

Okul Müdürü Murat Yurtseven, yarının anneleri olacak kızların başarılarının desteklenerek sosyal hayatta varlıklarının artırılması, aile kurumunun olumlu anlamda gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Yurtseven konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bağlamda kızlarımızın elde edeceği başarıların bölgemizdeki diğer kızlara ve okullara örnek olarak geleceğin özgüveni yüksek ve sosyal hayat içerisinde daha aktif yer alan bireylerini yetiştirme anlamında sorumluluk hissettim. Ekip arkadaşlarım ve ben çalışmalarımızı bu sorumluluk bilincinde yürüttük.

Takımımız hem futbol yetenekleri hem derslerindeki başarıları bakımından hem de davranış ve tutumları bakımından gözde olan öğrencilerimizden oluşmaktadır. Bu yüzden biz de onlara takım olarak her şeyin en güzelini yapmaya çalıştık. Şanlıurfa şampiyonluğu ve ardından bölge şampiyonasında elde ettiğimiz başarıyı zorlu bir süreçle elde ettik. Bu süreci sporsever kurum ve kişiler sayesinde aştık. Hepsine destekleri için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yetenekleri, Beden Eğitimi öğretmenimiz Doğukan Sun ve Matematik öğretmenimiz Ayşe Hanım Demirel’in katkıları ve tüm öğretmenlerimizin desteğiyle başarıyı yakaladık. 21 Mart”ta Türkiye Finallerine doğru bir adım daha atmak üzere Kahramanmaraş’a gidiyoruz. Dualarınız bizimle olsun.”

HABERLER  Urfa temsilcilerinin kupada 2. tur eşleşmeleri belli oldu

Beden Eğitimi öğretmeni Doğukan Sun, antrenmanlara eylül ayında başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Süreç zorluydu, kızlarımıza futbolun bütün kurallarını önce yazılı olarak daha sonra da uygulamalı olarak anlattık. Hazırlık maçları ve antrenmanlar ile geçen 3 ay sonunda kızlarımız futbolun bütün inceliklerini öğrenerek müsabakalara başladı. 8 takımın katıldığı Şanlıurfa şampiyonluğu müsabakalarında zorlanmadan şampiyonluğa ulaştılar. Ancak kızlarımla hedefimiz hiçbir zaman Şanlıurfa şampiyonluğu olmadı. Bizim gözümüz daha yükseklerde Türkiye finallerinde idi. Hatay’da yapılan bölge maçlarında kızlarım verdiğimiz emeğin karşılığını fazlasıyla gösterdiler ve bölge müsabakalarında şampiyon olarak okulumuzu ve Şanlıurfa’yı Türkiye finallerinde temsil etme hakkını kazandılar. Bu süreçte aile gibi olduğumuz kızlarımızın Türkiye derecesi yapacağına yürekten inanıyorum”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.