enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
33°C
Şanlıurfa
33°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
34°C
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Kuyumcular da Vatandaşlar da dertli!

Kuyumcular da Vatandaşlar da dertli!

Kuyumcular da Vatandaşlar da dertli!
16.03.2022 13:45
0
A+
A-

Şanlıurfa’da kuyumcu esnafı da altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen satışlarında bir hareketlilik olmadığından yakınırken, altın fiyatlarındaki düşüşü yeterli bulmayan vatandaşlarsa vitrinlere bakmakla yetindiğini belirtiyor.


Şanlıurfalı vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan altının fiyatı, iç ve dış piyasalarda yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmelerin de etkisiyle iniş çıkış sergiliyor. Altın fiyatlarında son günlerde düşüş gözleniyor.

Vatandaşlar altın fiyatlarında yaşanan düşüşü yeterli bulmazken, kuyumcular düşen altın fiyatlarına rağmen satışlarında herhangi bir değişiklik olmadığından dertli.

EKİNCİ: RAMAZAN AYINDAN SONRA ARTACAĞINI UMUYORUZ

Kuyumcu esnaflarından Mustafa Ekinci, altın piyasasında yaşanan dalgalanmadan dolayı ‘güvenli liman’ olarak tabir edilen bu yatırım aracına rağbetin az olduğunu ifade etti.

Ekinci, altın fiyatlarındaki iniş ve çıkışta Ukrayna’daki savaşın etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ukrayna-Rusya savaşı fiyatların dalgalanmasında çok etkili oluyor. Bu sebeple altına talep az. Küçük işler oluyor ama istediğimiz düzeyde değil. Altın satışı olarak yoğunluk yok. Ramazan ayından sonra biraz artacağını umuyoruz. Önceki yıllara göre altın fiyatları bu yıl çok yüksek. Yüksek olduğu için rağbet çok az. Altında bir düşüş var ve biz de düşmesini istiyoruz halkın alım gücü olsun diye.”

TÜRKMENOĞLU: İŞÇİLİKSİZ ÜRÜNLER TALEP EDİLİYOR

Kuyumcu esnaflarından İbrahim Halil Türkmenoğlu, altın fiyatında bir gecede 20-30 lira arası oynama olabildiğine dikkati çekti.

Altındaki çok sert düşüş ve yükseliş nedeniyle milletin alım yapmadığını vurgulayan Türkmenoğlu, “Bir gecede 20-30 lira arası değer kazanıp kaybedilebiliyor. Bu yüzden yatırımcı kararsız kaldı. Birçok kişi de zarar etti. Altın gram fiyatı 950’lerden, 850’lere kadar gerilemiş durumda. Talep eden kişiler de ata, yarım, çeyrek ve burma bilezik gibi işçiliksiz ürünleri talep ediyor” diye konuştu.

HABERLER  Bozova Belediyesi kırsalda yol çalışmalarına devam ediyor

“Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl işler durgundu” diyen Türkmenoğlu, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarından dolayı altına sıranın gelmediğini vurguladı. Türkmenoğlu, “Akıtma, frenk bağı ve gerdanlık, işçilik nedeniyle fiyatları yüksek olan ürünlerimiz. Yatırım için ata, yarım, çeyrek altın ve burma bilezik gibi ürünleri tavsiye ediyoruz” dedi.

SALİHOĞLU: ALTIN CAZİBESİNİ YİTİRİYOR

Kuyumcu Ahmet Yüncü Salihoğlu ise Ramazan ayına kadar devam eden düğünlerden pek umduklarını bulamadıklarını söyledi.

“Urfalıların yatırım aracı altındır ama altın fiyatlarının artmasından dolayı durgunluk var” diyen Salihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Altın her zamanki cazibesinden bir adım geriye gidiyor. Şu anda cumhuriyet altını, çeyrek ve yarım altına talep çok. Son zamanlarda 1 gramlık altınlar moda oldu. Bunların yanında düğün işlerinde madonna, frenk bağı ve akıtma dediğimiz yöresel setlere tercih oluyor. Bugün itibarıyla cumhuriyet altını 6 bin TL, yarım altın 3 bin TL, çeyrek altın ise bin 500 lira dolaylarında. Altın yatırım aracı olduğu için fiyat düştüğü zaman çarşılarımız boş kalıyor.”

ÇİÇEK: SADECE BAKMAKLA YETİNİYORUZ

Vatandaşlardan Ayşe Çiçek, artık altın almakta zorlandıklarını kaydetti. “Sadece altına bakmakla yetiniyoruz” diyen Çiçek, fiyatların hiç de düşmediğini söyledi. Çiçek, “Altın borcu olana ve evlenecek olana Allah yardım etsin. Altında düşüş olduğunu söylüyorlar ama hiç de öyle değil. Düşüş müşüş yok” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.