enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,5900
EURO
34,7889
ALTIN
2.408,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
30°C
Şanlıurfa
30°C
Açık
Salı Açık
33°C
Çarşamba Açık
33°C
Perşembe Az Bulutlu
33°C
Cuma Az Bulutlu
33°C

Urfa’da ucuz bakliyat kuyruğu

Urfa’da ucuz bakliyat kuyruğu

Urfa’da ucuz bakliyat kuyruğu
24.03.2022 20:18
0
A+
A-

Son zamanlarda ucuz temel gıda ürünü satın alabilmek için kuyrukta bekleyenlerin görüntüleri bitmek bilmiyor. Ekmek, yağ, akaryakıt derken bir yenisi de bakliyat kuyruğu oldu.


Toprak Mahsulleri Ofisindeki satış mağazasında ucuza satılan bakliyatları almak isteyen vatandaşlar izdiham oluşturdu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Eyyüp Nebi Mahallesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisindeki (TMO) satış mağazasında ucuz pirinç, mercimek ve kuru fasulye satışı yapıldı.

Zincir marketlere göre daha uygun satışa sunulan bakliyatları almak isteyenler, sabah saatlerinden itibaren mağaza önünde izdiham yaşandı.

Kadınlar ayrı erkeklerin ayrı sıra girdiği satış mağazasında kilosu 12,5 TL’den satılan bakliyat ürünleri alan vatandaşlar Ramazan için hazırlık yaptıklarını söyledi.

TMO’nun satışa çıkardığı ucuz pirinç, kuru fasulye ve mercimek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen Seyhmus Özer, ” Ramazan ayı öncesi ucuz ürün almak için 4 saattir burada bekliyoruz. Piyasaya göre burada hem ucuz, hem de kaliteli ürün satılıyor. Ben 5 kiloluk pirinç ve mercimek alacağım” dedi.

Marketlerden daha ucuza pirinç, mercimek, kuru fasulye almak için çocuklarıyla birlikte sıraya giren kadınlar ise uzun bekleyişin ardından aldıkları ürünleri beline bağladıkları torbaya doldurup evlerinin yolunu tutuyorlar. Ramazan hazırlık yaptığını belirten Mustafa Kaya, aldığı gıda malzemesine 120 TL verdiğini söyledi. Kaya “Burada satılan ürünler çok uygun. Dışarıda mercimeğin 5 kilosu 110 TL. Burada kilosu 12,5 TL’dir, ona göre hesapla. Fasulyenin kilosu dışarıda 20 TL burada 12,5 TL. Dışarıda pirincin 5 kilosu 100 TL’den fazla burası daha ucuz. İnsanlar bakkala gitmeyelim diye burada bu ürünleri almaya geliyor” dedi

HABERLER  Şanlıurfa’da mezarlıklarda kandil yoğunluğu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.