enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3594
EURO
34,9694
ALTIN
2.324,95
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Az Bulutlu
22°C
Şanlıurfa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
27°C

Sağlık personelleri hastalıklara karşı onlarca ağaç dikti

Sağlık personelleri hastalıklara karşı onlarca ağaç dikti

Sağlık personelleri hastalıklara karşı onlarca ağaç dikti
04.04.2022 12:37
0
A+
A-

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde GARD Ormanı ağaçlandırması yapıldı.


Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Dünya Sağlık Örgütünce kurulan, Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İş Birliği anlamına gelen GARD (Global Alliance Against Respiratory Diseases) ormanı ağaçlandırılması yapıldı.

Ağaçlandırma çalışmalarına, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, İl Kültür Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarının idarecileri ve çalışanları katıldı.

Şanlıurfa’daki kamu kurumlarının katılımıyla, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünün de destekleriyle Karaköprü ilçesine bağlı Günışık Mahallesi mevkiindeki ormanlık alana “Gard Hatıra Ormanı Ağaçlandırması” gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliğin amacı KOAH, astım, tüberküloz, suçiçeği zatürresi, akciğer kanaması, akciğere kanser yayılımı, akciğer patlaması gibi kronik solunum yolu hastalıklarının seçilmiş ağaçlardan oluşan GARD ormanları ile tedavilerine katkı sağlanabilmesi ve vatandaşların polenlerden etkilenmeden bu ormanlarda güzelce vakit geçirebilmesi amaçlanıyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, sağlık müdürlüğü tarafından koordine edilen ve diğer kurumlardan da katılım sağlanan ağaçlandırma etkinliğinde, onlarca fidan toprakla buluşturduklarını belirtti.

Şanlıurfa’ya nefes olacak bir çalışmanın temelini attıklarını kaydeden Gülüm, şunları kaydetti:

“Tabii ki hayatta en önemli konu insan sağlığıdır ve insan sağlığına en önemli destek unsuru doğadır. Daha sağlıklı, yaşanabilir, yeşil bir çevre oluşturulması noktasında dünyaya örnek bir ülkeyiz. Kamu kurumlarımıza yeşile katkılarında dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca tüm katılımcıları yeşile karşı duyarlılıkları için kutluyorum. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum”.

HABERLER  Şanlıurfa’da işçi servisi devrildi: 14 yaralı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.