enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
26°C
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Halfeti’ye giriş çıkışlar kapatıldı

Halfeti’ye giriş çıkışlar kapatıldı

Halfeti’ye giriş çıkışlar kapatıldı
04.04.2022 12:36
0
A+
A-

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününü, doğduğu Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyünde kutlamak isteyenler ilçe girişinde durduruldu. İlçenin tüm giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri alındı.


Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününün nüfus kayıtlarında 14 Nisan 1948 olmasına rağmen gerçekte 4 Nisan olduğunu öne sürenler, her yıl bu tarihte Halfeti’de kutlama törenleri düzenlemek istiyor.

Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için doğum yeri olan Halfeti’nin Ömerli Mahallesine gitmek isteyenlere izin verilmemesi nedeniyle önceki yıllarda olaylar çıkmıştı.

Şanlıurfa Valiliği kent genelinde 8 Nisan’a kadar yürüyüş miting gibi etkinlikleri yasaklamıştı. Valilikten 25 Mart’ta yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“İlimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması amacıyla, Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel her türlü açık ve kapalı alan eylem/etkinlikleri (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb.), diğer illerden katılımlarla birlikte, 25.03.2022 saat:00.01’den 08.04.2022 saat:23.59’a kadar 15 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır.”

Herhangi bir olumsuzluk olmaması için polis ve jandarma ekipleri, Halfeti’de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Birçok noktada çok sayıda emniyet birimi görevlendirilen kentte, Ömerli köyüne gitmek isteyenlerin geçişlerine izin verilmiyor.

Özel hareket polislerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı denetim noktalarında şüpheli görülen araçlar durdurularak aranıyor, içinde bulunanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor.

HABERLER  Birecik'te müstakil evde çıkan yangın korkuttu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.